Терзић задовољан добрим резултатима

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је задовољан резултатима екипе у досадашњем току Европског првенства у Пољској и изразио наду да ће одбојкашице наставити са добрим играма и у завршници турнира.

Одбојкашице Србије данас су победиле Словачку са 3:0 у сетовима (25:19, 25:15, 25:16) и тако без изгубљеног сета оствариле и трећу победу у Групи Д на првенству у Пољској.

Србија ће у другој фази такмичења играти у четвртфиналној Групи Ф, такође у Катовицама, и пренеће максималних четири бода из Групе Д. Сутра је слободан дан на турниру, а прву утакмицу Србија игра у уторак против трећепласиране екипе из Групе Б.

"Задовољан сам што смо обавили посао како треба, преко очекивања смо прошли такмичење у групи. Нисмо изгубили сет, али се нисмо ни озбиљније борили за добијање сета. Лако и без проблема смо добили три утакмице", рекао је Терзић после утакмице.

"Надам се да то није била последица само лоше игре противника, него да смо и ми добро играли. Надам се да нам игра против слабијих противника у првој фази такмичења неће правити проблем када у наставку будемо одмеравали снаге са озбиљнијим екипама Италије, Турске и Немачке", додао је српски селектор.

Он је рекао да је задовољан игром на утакмици против Словачке, на којој је пружио шансу резервним играчицама.

"Играли смо лако и убедљиво, а у појединим деловима утакмице квалитетно. Играли смо у мешовитој постави, готово свим играчима смо прузили шансу. Можемо да будемо задовољни, надам се да ће овако бити у наставку", рекао је Терзић.

Либеро репрезентације Србије Сузана Ћебић, која је данас пружила  добру партију, рекла је да је задовољна што је екипа победила на све три утакмице у групи али и да очекује да ће у наставку турнира играти још боље.

"Иако смо играле у измењеном саставу него у претходне две утакмице, показале смо да можемо квалитетно да одиграмо и с другом поставом. Срећна сам што идемо даље са три победе. Очекујемо да ће други круг бити тежи, али из меча у меч играмо све боље", оценила је Ћебићева.

Средњи блокер Стефана Вељковић рекла је да је срећна што је и друга постава показала добру игру, док је примач Јована Весовић поручила да ће њена екипа пружити најбољу игру када то буде било најпотребније.

"Из претходних утакмица виделе смо да је Словачка борбена екипа, међутим, данас нису пружиле толики отпор. Задовољни смо победом од 3:0 и што са три победе идемо даље. Потрудићемо се да играмо још боље када то буде најпотребније. Чекају нас тежи ривали у другој фази, а ми ћемо се више потрудити", рекла је Весовићева.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се