Европско првенство у Пољској за жене

Трећа победа српских одбојкашица

Женска одбојкашка репрезентација Србије забележила је и трећу победу на Еворпском првенству у Катовицама. Српске одбојкашице савладале су у 3. колу прве фазе Словачку са 3:0 (25:19,25:15,25:16).

Србија је такмичење у Групи Д завршила са све три победе, без изгубљеног сета.

Репрезентативке Србије такмичење настављају у четвртфиналној Групи Ф, такође у Катовицама, заједно са три најбоље екипе из Групе Б Италијом, Турском и Немачком. У четвртфиналној Групи Е играће селекције из група А и Ц.

Сутра је слободан дан, а турнир се наставља у уторак.

Селектор Србије Зоран Терзић на почетку меча пружио је прилику резервним играчицама Сузани Ћебић, Милени Рашић и Ани Антонијевић. Оне се нису најбоље снашле на почетку и углавном после лошег пријема на први технички одмор отишле су са пет поена заостатка 3:8.

Међутим, после одмора одбојкашице Србије направиле су серију од 6:1 и поеном Јоване Весовић изједначиле на 9:9, а затим повеле са 13:11. Словакиње су након тога искористиле благо опуштање српских репрезентативки и повеле са 16:14.

Терзић је затим у игру увео Ивану Ђерисило и Мају Огњеновић што је донело резултат и изједначење на 18:18. У завршници сета Јасна Мајсторовић је преузела сервис након чега су одбојкашице Србије нанизале шест узастопних поена и повеле у мечу.

Поново су Словакиње биле боље на почетку сета, водиле су са 5:1, али су репрезентативке Србије после доброј игри у пољу, пре свега Ћебић, која је покупила све лопте, и успеле потпуно да преокрену и поведу са 13:8. Тада је прорадио и блок, после чега су одбојкашице Србије оствариле високу предност (18:10, 24:13) коју Словакиње до краја другог сета нису могле да угрозе.

Одбојкашице Србије су добро одиграле трећи сет. Од почетка су водиле (6:2), али су Словакиње серијом од 7:1 успеле да преокрену на 9:7. У тим тренуцима Терзић је пружио шансу и младој Александри Петровић.

Након тога разиграла се Весовић, а затим и Јована Бракочевић која је серијом поена успела да донесе својој екипи високу предност (20:14), коју су вицешампионке Европе до краја сачувале.

Резултати 3. кола - група Д:
Србија-Словачка 3:0
Чешка-Азербејџан 3:2

Табела: Србија 6, Азербејџан 4, Чешка 4, Словачка 4.

Група Б:
Италија-Француска 3:1
Немачка-Турска 3:2 

Табела: Италија 6, Немачка 5, Турска 4, Француска 3.

Група А:
Холандија-Пољска 3:0
Шпанија-Хрватска 3:2

Табела: Холандија 6, Пољска 5, Шпанија 4, Хрватска 3.

Група Ц:
Бугарска-Белорусија 3:1
Белгија-Русија 2:3

Табела: Русија 6, Бугарска 5, Белгија 4, Белорусија 3.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво