Нова победа одбојкашица

Одбојкашице Србије победиле су у Катовицама у друго колу селекцију Чешке са 3:0 (25:19, 25:21, 25:18) и обезбедиле пласман у другу фазу такмичења на Европском првенству у Пољској.

После победе у првом колу над селекцијом Азербејџана са 3:0, наше одбојкашице наставиле су са одличном игром и у другом мечу.

Чехиње нису имале решења за одличну игру наше селекције. У сва три сета Србија је контролисала резултат. у финиш сваког сета Србија је улазила са барем пет поена предности и наизглед лако савладала солидну селекцију Чешке.

Селектор Зоран Терзић зато је искористио прилику да пружи прилику Милени Рашић да дебитује на Европском првенству, а већу минутажу добиле су још неке одбојкашице. Меч је трајао само 75 минута.

У трећем колу у недељу, од 15.00 РТС-2, одбојкашице Србије се састају са селекцијом Словачке која је данас поражена од Азербејџана са 3:2.

Такмичење у Пољској Србија ће наставити у новоформираној Групи Ф, поново у Катовицама. Наредне противнице биће јој три најбоље екипе из Групе Б у којој играју бранилац трофеја Италија, Турска, Немачка и Француска.

Терзић задовољан и уверен у још бољу игру

Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић оценио је да његова екипа има пуно разлога за задовољство после победе над Чешком, али и много простора да поправи игру за наставак Европског првенства.

"Ситуација се развија како смо прижељкивали. У овој првој фази посао завршавамо лакшим, максималним победама, без трзавица, проблема", рекао је Терзић.

"Види се да мотив још није на оном нивоу на коме ће вероватно бити против неких јачих ривала. Види се и да ове утакмице сада можемо да решимо са половичном игром, али сам сигуран да ћемо најбоље партије пружати када буде било најпотребније", додао је Терзић.

"Словакиње су нижа екипа, потпуно другачије од Чехиња. Можда нам мало мање леже. Морају да акценат ставе на одбрану и да врло брзо одигравају поене, на први напад. Али ако будемо тактички одрадили све како треба, пре свега код сервиса и блока тог првог напада, не би требало да буде проблема", навео је Терзић.

Коректор Ивана Ђерисило приметила је још једну предност Србије.
"Словакиње јесу неугодна екипа, али су прва два меча играле у пет сетова, једном су победиле, једном изгубиле. Сигурно су уморније од нас", казала је Ивана Ђерисило.

Добра партија на сусрету са Чешком омогућила је Терзићу да већу минутажу да неким играчима које су до сада мање играле. Милена Рашић је тако добила шансу да дебитује на Европском првнеству.

"Трудим се са сваку прилику коју ми селектор да искористим на најбољи начин", скромно је рекла 19-годишња Рашићева.
"На прошлом турниру су други резултати одлучивали о нама, па сада не желимо да ишта препустимо случају. Идемо истом снагом, да буде 3:0 за нас, али уз још бољу игру. Реално и јесмо најквалитеније у групи. И данас би играле боље да је противник пружио већи отпор", казала је Николићева, а слично мишљење је изнела и Маја Огњеновић.
"Нисмо још сасвим дошле до неке наше препознатљиве игре, али нама је тренутни циљ и био да играмо боље него јуче, а да на врхунцу будемо када буде најпотребније", рекла је Огњеновићева.

Резултати другог кола:
Србија - Чешка 3:0 (25:19, 25:21, 25:18)
Азербејџан - Словачка 3:2 (25:13, 19:25, 25:18, 22:25, 15:12)

Табела:
1. Србија 2 2 0 6:0 4
2. Словачка 2 1 1 5:5 3
3. Азербејџан 2 1 1 3:5 3
4. Ческа 2 0 2 2:6 2

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се