Почело ЕП за одбојкашице у Пољској

У Пољској је почело Европско првенство за одбојкашице, а репрезентативке Србије најављују борбу за једну од медаља. Први меч Србија тренутно игра против Азербејџана (РТС-2).

У другом колу, у суботу, од 17.30 Србија ће играти против Чешке, док је последњи ривал у групи у недељу од 15 сати Словачка.

Европско првенство, од 25. септембра до 4. октобра, одржаће се у пољским градовима Лођу, Катовицама, Вроцлаву и Бидгошћу.

Одбојкашице Србије играће у Катовицама у групи Д са селекцијама Азербејџана, Чешке и Словачке.

"Не смемо да срљамо, морамо да се боримо за сваки поен и за сваку утакмицу. Ако можемо некога да згазимо - загазићемо га, јер ће друге селекције то да ураде нама, ако им се укаже прилика", рекла је уочи пута у Пољску коректор Србије Ивана Ђерисило.

У групи А у Лођу такмиче се Пољска, Холандија, Шпанија и Хрватска, у групи Б у Вроцлаву играју Италија, Немачка, Турска и Француска, док су у групи Ц у Бидгошћу селекције Русије, Белгије, Бугарске и Белорусије.

Пласман у другу фазу такмичења избориће по три екипе из сваке групе, након чега ће се формирати четвртфиналне групе Е и Ф. Ако прође групу, Србија ће се такмичити у групи Ф у Катовицама са селекцијама из групе Б, док ће у групи Е играти репрезентације из група А и Ц.

Такмичење у четвртфиналним групама почиње у уторак 29. септембра, а пласман у полуфинале обезбедиће по две екипе из група. Полуфиналне утакмице играју се у суботу 3. октобра у Лођу, док је финале на програму последњег дана такмичења од 20 сати, а меч за бронзану медаљу је од 17 сати.

Селектор Србије Зоран Терзић на Европско првенство повео је 14 играчица:

Техничари: Маја Огњеновић и Ана Антонијевић.
Либера: Силвија Поповић и Сузана Ћебић.
Коректори: Јована Бракочевић и Ивана Ђерисило.
Блокери: Наташа Крсмановић, Стефана Вељковић, Александра Петровић
и Милена Рашић.
Примачи: Јелена Николић, Брижитка Молнар, Јована Весовић и Јасна
Мајсторовић.

На прошлом Европском првенству 2007. године у Белгији и Луксембургу
репрезентација Србије освојила је сребрну медаљу, најбоље су тада
биле одбојкашице Италије, док је бронзу освојила селекција Русије.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се