Министарка спорта дочекала одбојкаше

Одбојкашки репрезентативци Србије допутовали су данас поподне у Београд из Истанбула, где су заузели пето место на првенству Европе, а на аеродрому "Никола Тесла" дочекали су их министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић и помоћник министра за спорт Војислав Табачки.

На шампионату у Турској наши одбојкаши се нису окитили медаљом, али су освајањем петог места изборили директно учешће на наредном континенталном Првенству, које ће 2011. године бити одржано у Аустрији и Чешкој.

"Сматрам да нема разлога да будемо незадовољни, иако смо се надали медаљи. Одбојкаши су нас, у неку руку, размазили досадашњим изванредним резултатима, али сматрам да ће их ова екипа и убудуће постизати", изјавила је Самарџић-Марковићева.

Ресорна министарка је навела да спорт има изузетно важну васпитну димензију, али да је "веома важан и људски фактор, оценивши да су наши одбојкаши ментално јаки.

"То се видело кроз јаке мечеве, поготово на утакмици са Холандијом. Не сумњам да ће одбојкаши и убудуће бити у европском и светском врху", истакла је Снежана Самарџић-Марковић.

Чланови српске одбојкашке експедиције били су пријатно изненађени поступком министарке омладине и спорта, не очекујући дочек после освајања "само" петог места.

"Када спортисти не остваре неке своје циљеве и снове, обично их нико не дочека и нису навикли на пажњу ове врсте. Због тога смо вам захвални. Ово нам прија, као и подршка министарства омладине и спорта", изјавио је селектор Игор Колаковић.

Капитен Никола Грбић такође се похвално изразио о "гесту пажње" министарке Самарџић-Марковић, наводећи да то за њега "има велику вредност".

"На шампионат смо кренули са високим амбицијама, иако смо знали да је пут до полуфинала веома тежак. Нијансе су одлучиле, јер има много екипа које могу да победе и изгубе од свакога. Драго ми је да смо изборили директан пласман на следеће европско првенство, а верујем да је победа у последњем мечу над Холандијом полазна тачка за нове успехе наше репрезентације", рекао је Грбић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво