Руси победили одбојкаше Србије

Најбољи одбојкаши Србије поражени су од Русије са 3:1 у сетовима у првом мечу новоформиране групе Ф на Европском шампионату у Турској,и знатно умањили шансе за пласман у завршницу.

На првом техничком тајм-ауту Руси су имали два поена предности. Средином сета повећали су вођство на шест поена. Добар сервис и блок осигурао је руском тиму доминацију у првом сету.  На крају је било 25:15.

У другом периоду наши одбојкаши више су ризиковали на сервису и то им се исплатило. Натерали су Русе да јуре резултат. У финишу је и Петковић ушао, али због тактичког сервиса, који је потпуно избацио из игре примаче противничке селекције. Изврсну партију пружио је Иван Миљковић. Сет је завршен са 25:17 за Србију. 

У трећем сету наша репрезентација изгубила је прикључак са Русима у самом финишу. Проблеми на пријему које су имали српски одбојкаши  допринели су слављу Руса са 25:21.

Врло брзо су Руси стекли пет поена разлике на старту четвртог сета и сачували је до краја (25:21).

Тренер Игор Колаковић још увек не може да рачуна на повређеног Драгана Станковића, па на располагању има само два "средњака" - Герића и Подрашчанина. У случају потребе, на тој позицији играће Петрић. 

У новоформираној Ф групи Русија и Бугарска стартују са по четири бода, Србија и Холандија имају по два бода, а без бодова су Финска и Италија.

Колаковић: Заслужена победа Русије

"Тукли су нас најјачим оружјем - сервисом. Док смо имали реализацију високих лопти били смо у игри, али када су почели да освајају директне поене њихове серије су биле убитачне. Одиграли су сјајно у свим елементима игре", рекао је Колаковић после утакмице.

"Имали смо шансу у трећем сету, на други технички одмор смо отишли са два поена предности (10:8), али смо лако испустили предност. Да смо били стрпљивији и упорнији, а Руси мање квалитетнији могли смо да дођемо до петог сета", сматра он.

Колаковић је оценио да је Русија тренутно боља од селекције Србије и додао да ће његова екипа сваки наредни меч играти најбоље што може.

"У четвртом сету су погађали линије на сервису, имали су одличне контранападе, демонстрирали су свој квалитет. Руси су у овом тренутку много квалитетнији и зато су испред нас. Наша обавеза је да сваки предстојећи меч одиграмо најбоље могуће, постојала нада или не", рекао је он.

Репрезентативац Србије Иван Миљковић рекао је да је очекивао добру игру Русије, али да је пораз од Бугарске у првом колу био одлучујући за наставак турнира.

"Одиграли су добар меч, али и мо смо им у неколико наврата пружили шансе да освоје поене, због чега су успели да направе недостижну разлику. Очекивали смо њихову добру партију, сервис нам је задавао много проблема", рекао је Миљковић.

"Сигурно је да ће пораз против Бугарске оставити последице за наставак турнира. Ићи ћемо на победу у преостале две утакмице, а калкулације нека прави неко други", додао је он.

Капитен селекције Србије Никола Грбић рекао је да је разочаран поразом али и додао да су Руси одлично одиграли утакмицу.

"Мислим да су играли одлично у одлучујућим моментима. Сервирали су на линије и да имаш најбољег примача - то су неодбрањиви сервиси. У таквим ситуацијама нисмо могли ништа да урадимо. Не знам како да се осећам, наравно да сам разочаран кад противник одигра боље", рекао је Грбић.

"Скидам капу на храбрости, сервирали су на линије у четвртом сету. У таквим ситуацијама је тешко одржати морал, иако се трудите. Свака им част, ако овако буду играли до краја турнира освојиће златну медаљу", додао је он.

"Теорија постоји, али никада се није десило да неко победи када мени одговара. Не надам се да ће нешто да се 'заврти', али морамо да се трудимо да победимо и да ће се затворири круг", рекао је Грбић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво