Кадети светски прваци

Мушка кадетска одбојкашка репрезентација Србије освојила је златну медаљу на Светском шампионату у Италији.

Најбољи кадети Србије постали су светски прваци након победе над селекцијом Ирана у великом финалу резултатом 3:2.

По сетовима је било 25:22, 20:25, 17:25, 25:20, 15:11. За нешто више од два часа игре, наши кадети успели су да у тај брејку победе неугодне Иранце, који су након вођства Србије од 1:0, успели да преокрену резултат и дођу до предности од 2:1.

Ипак, маестралном игром, наши репрезентативци успели су да изједначе резултат у сетовима на 2:2, да би у одлучујућем, петом сету Србија потпуно заслужено дошла до титуле светског шампиона, победом над Ираном од 3:2.

Претходно, у полуфиналу, изабраници селектора Милана Ђуричић надиграла је селекцију Русије са 3:0.

Уз селектора Милана Ђуричића и тренера Уроша Ковачевића, за тријумф на овогодишњем првенсту света заслужни су: капитен Александар Атанасијевић (који је са 24 поена био јунак финалног сусрета), затим Милан Перић, Максим Бучуљевић, Никола Јововић, Синиша Жарковић, Вук Милутиновић, Душан Петковић, Милија Мрдак, Бојан Рајковић, Немања Опачић и Чедомир Станковић.

У утакмици за треће место, Аргентина је лако  победила Русију резултатом 3:0, за свега један час и 27 минута игре.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво