Одбојкаши почињу борбу за медаљу на ЕП

Европско првенство за одбојкаше почиње у Турској, а репрезентативци Србије најавили су борбу за једну од медаља. Европско првенство, 26. по реду, одржаће се у турским градовима Истанбулу и Измиру од 3. до 13. септембра.

Златну медаљу освојену пре две године у Русији брани селекција Шпаније, Русија је тада освојила сребрну, а репрезентација Србије бронзану медаљу.

Одбојкаши Србије ће у Истанбулу играти у групи Д са селекцијама Бугарске, Чешке и Италије.

Прву утакмицу изабраници Игора Колаковића играју oд 16.30 часова РТС-2, против селекције Бугарске, у петак у другом колу од 19 сати против Чешке, а последњи меч у групи Србија игра у недељу 6. септембра од 14 сати против Италије.

"Налазимо се у тешкој групи, али морамо бити спремни и на стресне ситуације. Начин рада и резултати које смо овог лета постигли  уливају нам оптимизам и ми ћемо дати све од себе да се пласирамо у полуфинале и боримо за једну од медаља", рекао је Колаковић уочи пута у Турску.

У Истанбулу се играју и утакмице у групи Б у којој се налазе Русија, Естонија, Финска и Холандија.

Мечеви у групама А и Ц играће се у Измиру. У А групи такмиче се Пољска, Француска, Турска и Немачка, док ће се у групи Ц надметати Шпанија, Грчка, Словачка и Словенија.

Мечеви ће се играти у истанбулској дворани Абди Ипекчи и хали Халкапинар у Измиру.

Прве три екипе из сваке групе формираће четвртфиналне групе Е и Ф.

Србија ће, ако прође групу, у другој фази такмичења играти у групи Ф са екипама из Б групе.

Такмичења у четвртфиналним групама почињу у уторак 8. септембра, а по две екипе ће се пласирати у полуфинале.  Полуфинални мечеви играју се у Измиру претпоследњег дана такмичења, док је финале на програму 13. септембра од 19.30.

На списку селектора Колаковића налази се 14 играча:

Техничари: Никола Грбић и Владо Петковић.
Либера: Марко Самарџић и Никола Росић.
Коректори: Иван Миљковић и Саша Старовић.
Блокери: Андрија Герић, Драган Станковић и Марко Подрашцанин.
Примачи: Бојан Јанић, Милош Никић, Никола Ковачевић, Немања Петрић и Милош Терзић.

Репрезентација Србије до сада је освојила осам медаља на Европским првенствима - златну 2001. у Чешкој, сребрну 1997. у Холандији и шест бронзаних.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво