Наше одбојкашице одиграле две утакмице са Италијом

Сениорке Србије одиграле су у Ковилову две пријатељске утакмице против Италије, у склопу припрема за Европско првенство 2009. у Пољској

У првом мечу Италија је славила са 4:1, по сетовима (25:18, 25:20, 25:16, 19:25). У другом резултат је био изједначен, 2:2, по сетовима (25:22, 27:25, 19:25, 23:25). Тренери су одлучили да се игра више сетова,него што је предвиђено у званичним утакмицама.

У првом мечу Србија је играла са поставом Огњеновић (5), Бракочевић (4), Николић (11), Весовић (7), Крсмановић (15), Вељковић (18) и либеро Поповић. У четвртом и петом сету на позицији коректора играла је Сања Малагурски (7).

У другој утакмици селектор Зоран Терзић на терен је извео поставу, Антонијевић (8), Ђерисило (16), Николић (9), Молнар (15), Крсмановић (7), Вељковић (5) и либеро Ћебић. У трећем и четвртом сету играле су Весовић (5), Петровић (5) и Рашић (6).

- Први сусрет је био тежи у смислу да је то прва утакмица од почетка припрема, очекивало се да неће баш све функционисати како треба. Направили смо пуно грешака, техничких пре свега. У другој смо то исправили и аутоматски одиграли пуно боље. То су две утакмице, скроз супротне у смислу да смо први дан изгубили неколико првих сетова врло лако, а онда смо други дан неколико првих сетова успели да победимо. Девојке играју пуном снагом. Друга утакмица нам даје за право да верујемо да ће све функционисати добро када то буде требало - рекао је Зоран Терзић, селектор Србије, у коментару прва два тренинг меча против Италије.

Репрезентације Србије и Италије одиграће још две утакмице, у четвртак и у петак.

Сениорке Србије ће у склопу припрема за ЕП, 2. септембра путовати у Италију, где ће одиграти четири контролна меча против домаће селекције.

Србија ће у Италији, у Верони од 11 - 13. септембра учествовати на међународном турниру, а осим српске селекције и Италије наступиће и Белгија и Пољска.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се