Међународни меморијални турнир "Играјмо за 16" - сећање на жртве бомбардовања

Традиционално, у знак сећања на шеснаест погинулих колега у НАТО бомбардовању зграде РТС-а, 23. априла 1999. године, Радио-телевизија Србије организује 24. Међународни меморијални турнир РТС "Играјмо за 16" у шест спортова. Председник организационог одбора "Играјмо за 16" Мирослав Медић истакао је током гостовања у Јутарњем програму РТС-а да је чување од заборава идеја одржавања меморијалног турнира.

Овогодишњи 24. меморијал почео је утакмицама у малом фудбалу, а за који дан почеће такмичење у стоном тенису, баскету 3 на 3, куглању, шаху, али и електронском фудбалу.

Прве утакмице овогодишњег Меморијала у малом фудбалу одржаће се за викенд, 25. и 26. марта у Београду. 

"24 године је прошло од трагичног догађаја, 23. априла 1999. године, када су на свом радном месту, убијени наши рођаци, колеге и приајтељи који су само обављали свакодневни посао. Од 2000. године на иницијативу наших колега кренуо је турнир у малом фудбалу", истакао је председник организационог одбора Меморијала Мирослав Медић. 

Током свих година постојања, меморијални турнир "Играјмо за 16" је од колегијалне иницијативе прерастао у међународну манифестацију са више хиљада учесника.  

"Овај турнир је прерастао у међународну манифестацију, јер годинама су учесници и колеге из медијских сервиса из региона, као што су рецимо Радио-телевизија Словеније, Радио-телевизија Републике Српске, Радио-телевизија Македоније, а сама ће ове године бити и наши пријатељи из Холандије", рекао је Медић.

Меморијални турнир "Играјмо за 16" игра се у осам градова у Србији: Пожаревцу, Крагујевцу (где је турнир већ одржан), Нишу, Суботици, Зрењанину, Бору, Шапцу и Грачаници.

"Порука коју одржавамо свих ових година је да се сећамо свих жртава бомбардовања 1999. године", навео је Мирослав Медић.

субота, 03. јун 2023.
18° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено