ПЕС-овци играју за викенд

Другу годину за редом на програму меморијалног такмичења “Играјмо за шеснаест“ је електронски фудбал – ПЕС. Велико интересовање влада за учешће у ПЕС-у а промотер турнира РТС-а ове године је Марко Роксић, шампион Балкана и трећепласирани на недавно завршеном светском првенству у Кини.

За учешће на Турниру према најави организатора долазак је потврдило више од 60 такмичара. На турниру очекујемо и долазак трофејних спортиста који су и љубитељи и познаваоци електронског фудбала: џудиста Александар Кукољ, кошаркаш Дејан Мајсторовић, актуелни светски шампион у баскету три на три, као и фудбалери Црвене звезде Вујадин Савић и Милан Борјан.

Такмичење почиње у суботу у 12 часова у Холу РТС-а. Финала су сутрадан.

- Првог дана турнира игра се у конкуренцији два на два, где учествује 22 екипе, укупно 44 играча- објашњава Александар Цветковић, организатор такмичења. - Наредног дана играће се један на један, када учествује 26 такмичара. По завршетку прве фазе играће се финала у обе конкуренције.

Турнир у ПЕС-у имаће и хуманитарни карактер, подршком промотера кампање „Рак је излечив" новинарки Ане Стаменковић и Иване Божовић.

Овде можете погледати правила такмичења у ПЕС-у.

Сатница турнира

СУБОТА 23.март

11:00: Представљење специјалних гостију турнира и одигравање егзибиционог меча, у циљу промоције турнира, подела захвалница промотерима. Гости: Марко Роксић, Дејан Мајсторовић, Александар Кукољ и други.

11:30 - Обраћање такмичарима и жреб за обе конкуренције

12:00 - Почетак такмичења 2 на 2 (прва фаза - 11 утакмица x2 + жреб за 5 парова од поражених екипа и 10 утакмица поражених из првог круга) + жреб за 1/8 финала у конкуренцији 2н2

14:00 - Почетак 1/8 финала (8 дуела)
15:00 - Почетак 1/4 финала (4 дуела)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије