Поско арена победник XVIII Меморијалног турнира РТС "Играјмо за шеснаест"

Тим Поско арена победник је овогодишњег Меморијалног турнира РТС "Играјмо за шеснаест". У суперфиналу такмичења одржаног у СЦ Вождовац на Бањици домаћини бројних утакмица одиграних током овог и претходних Турнира Поско арена славили су резултатом 2:0 у утакмици против екипе РТС Репортажна кола. Прелазни пехар Турнира победницима је уручила Оливера Ковачевић, главни и одговорни уредник Забавног програма РТС. У конкуренцији жена славила је екипа Војна академија.

Суперфинале овогодишњег Меморијала РТС који се одржава у знак сећања на убијене раднике РТС-а током НАТО бомбардовања 1999. године у СЦ Вождовац на Бањици протекао је достојанствено и у духу фер плеја у атмосфери поштовања према породицама погинулих радника који су били и домаћини ове манифестације.

Велики број деце, из Косовског поморавља, Србије, Београда, Дечији хор РТС допринели су радосном расположењу током манифестације, баш као и велики број личности из јавног живота наше земље који су својим присуством допринели значају ове манифестације.

Завршница Меморијала је круна два и по месеца такмичења у чак четири спорта: малом фудбалу, баскету "3 на 3", стоном тенису и куглању. Више од 3000 људи ове године је играло за шеснаест погинулих радника РТСу престоници и у осам градова наше земље, као и за све остале жртве НАТО бомбардовања Србије 1999. године.

У суперфиналу за мушкарце голове за победничку екипу Поско арена постигли су Милан Ђокић и Реља Крње. Војна академија против екипе СОФА играла је 1:0 за победу у конкуренцији жена. У утакмицама за треће место славили су женска екипа Спортске РТС (савладали су Алфа Универзитет са 1:0). У конкуренцији мушкараца победници Турнира 2012. године, тим РТ Војводина, победили су екипу РТС Техника и продукција са 2:0.

Трофеј за "Фер плеј" припао је женској екипи Шумарског факултета у Београду јер су играле све утакмице свог турнира иако су знале да су мале шансе да остваре добар резултат.

Трофеј "Ово се памти" добила је екипа Дома здравља из Доње Гуштерице код Липљана на Косову и Метохији који су ове године учествовали у групи Ниш као прва екипа са КиМ учесника на Меморијалном турниру РТС.

Велику захвалност и ове године ЈМУ РТС дугује бројним личностима, организацијама и институцијама широм Србије који су се одазвали позиву да учествују Меморијалном турниру РТС "Играјмо за шеснаест".

Организатори Меморијала су РТС и Спортски савез Београда.

Овде можете видети резултате такмичења финалног дана Меморијала. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво