Играмо за шеснаест – да се никада и никоме не понови

Дана 23. априла навршиће се 18 година од НАТО бомбардовања зграде Радио-телевизије Србије, када је погинуло шеснаест радника РТС-а.

У ноћи између 22. и 23. априла 1999. године, у два сата и шест минута, у згради РТС-а убијени су:

Јелица Мунитлак (28), шминкер, Ксенија Банковић (28), видео-миксер, Дарко Стоименовски (26), техничар размене, Небојша Стојановић (27), техничар мастера, Драгорад Драгојевић (27), радник обезбеђења, Драган Тасић (31), електротехничар, Александар Делетић (31), камерман, Славиша Стевановић (32), реализатор, Синиша Медић (33), дизајнер програма, Иван Стукало (34), реализатор, Дејан Марковић (39) радник обезбеђења, Милан Јоксимовић (47) радник обезбеђења, Бранислав Јовановић (50), техничар мастера, Слободан Јонтић (54), монтер, Милан Јанковић (59), прецизни механичар, Томислав Митровић (61), режисер програма.

Нека им је вечна слава!

На једноставно питање које већ годинама постављамо овим поводом, а то је питање "Зашто?", одговора још НЕМА.

У знак сећања на своје погинуле раднике, са слоганом "Да се никада и никоме не понови", Радио-телевизија Србије већ 18 година организује Меморијални турнир "Играјмо за шеснаест".

Спортом, на терену и у духу фер-плеја, сећамо се и славимо прерано изгубљене животе. 

Спортско надметање на терену екипа по позиву и бројних пријатеља РТС-а временом је прерасло у велику и значајну спортску манифестацију широм Србије, на којој се одаје почаст радницима РТС-а и свим осталим жртвама НАТО агресије на Србију 1999. године.

Такмичења су претежно у малом фудбалу, али и у баскету „3 на 3", стоном тенису и куглању.

Из године у годину све је више учесника. Око 3.000 људи активно је учествовало у овогодишњем Меморијалу "Играјмо за шеснаест", одиграно је 306 утакмица у малом фудбалу, а учествовало је 149 екипа. 

После више од два месеца пре свега дружења екипа учесника и бројних одиграних квалификационих утакмица у Београду, Шапцу, Нишу, Крагујевцу, Зрењанину, Врњачкој Бањи, Пожаревцу, Бору и Суботици – овогодишњи Меморијал РТС-а стигао је до саме завршнице.

Суперфинале манифестације је у недељу, 9. априла, у УСЦ "Вождовац" на Бањици. Пренос можете пратити на РТС 2 и РТС САТ са почетком у 16.55 часова.

Позивамо све заинтересоване грађане да нам се придруже овом приликом и да заједно одамо почаст погинулима 1999. године.

Улаз у УСЦ „Вождовац" на Бањици је бесплатан.

Ко је све учествовао у Меморијалу ове године у малом фудбалу можете погледати овде.

Сатница финала XVIII меморијалног турнира "Играјмо за 16": 

13:00 – Почетак такмичења у куглању

Mали фудбал:

15.30 – Утакмица за треће место – жене

16.05 – Утакмица за треће место – мушкарци

17.20 – Финале - жене

17.50 – Ревијална утакмица глумци–певачи

18.10 – Финале – мушкарци

УСЦ „Вождовац" на Бањици, недеља, 9. април 2017. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво