Одржан жреб за овогодишњи Меморијал

Јавно извлачење парова за други део РТС-овог Меморијалног турнира "Играјмо за 16" у малом фудбалу ове године одржан је у присуству породица погинулих радника РТС-а, запослених, бројних учесника овог такмичења и пријатеља куће.   

Минутом ћутања присутни су одали почаст погинулим радницима РТС-а у НАТО бомбардовању 1999. године. О значају и вредности међународног меморијалног такмичења које РТС организује већ 17 година у знак сећања на 16 погинулих колега говорили су Мирослав Медић, представник породица погинулих радника РТС-а, Веселин Грозданић, председник Организационог одбора турнира, Светозар Станковић из Спортског савеза Београда, као и Александар Ковачевић, селектор футсал репрезентације Србије који је ове године промотор такмичења. 

"Овим такмичењем сећамо се наших 16 колега у намери да их никада не заборавимо", истакао је Веселин Грозданић, председник Организационог одбора такмичења и редитељ РТС-а.

"Временом, због интересовања бројних грађана широм Србије, турнир је проширен у осам градова у Србији и на овај начин се заједно сећамо свих жртава НАТО бомбардовања. Хвала свима на подршци, верујемо да ћемо се ове године достојанствено и у духу фер плеја одржати меморијални турнир 'Играјмо за 16'".

Титулу брани екипа Бора, која заједно са још седам представника екипа градова већ трећу годину учествује на Меморијалу „Играјмо за 16".  У другом делу турнира играће 48 екипа, подељених у седам група. У питању су групе пријатеља, партнера, медија, тимови из осам градова, потом група чувари Србије и група наши. И ове године наступиће девет женских екипа.

Победник друге фазе такмичења играће против победника РТС-овог дела такмичења у суперфиналу 17. априла у Спортском центру Бањица.

Распореде такмичења за свих осам група можете преузети овде:
Група „РТС”, група „Медији”, група „Чувари Србије”, група „Наши”, група „Жене”, група „Градови”, група „Партнери”, група „Пријатељи”.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара