Читај ми!

Почиње турнир „Играјмо за 16“

У недељу, 15. фебруара, у спортском центру Вождовац на Бањици почеће 16. меморијални турнир РТС-а, „Играјмо за 16“. У првом делу турнира надметаће се екипе које ће чинити радници РТС-а.

Ни 16 година након НАТО бомбардовања зграде РТС-а у којој је 16 наших колега изгубило животе, Србија и сви радници наше куће не заборављају.

Само годину дана након НАТО бомбардовања наше земље, група ентузијаста окупила се на терену за мали фудбал у Кошутњаку, где су покренули иницијативу да дружење прерасте у манифестацију која ће сваке године окупљати раднике наше куће, како би се кроз турнир у малом фудбалу очувало сећање на настрадале колеге.

Ипак, турнир је у претходних 16 година прерастао у један од најмасовнијих и најзначајнијих у нашој земљи, Из године у годину, окупља све више екипа и учесника, а прошле године играло је више од 140 екипа из земље и иностранства.

Турнир је одавно изашао из оквира самог РТС-а и има хуманитарни карактер. 2013. године породилишту у Јагодини даривали смо ЦТГ апарат.

Прошле године захваљујући нашим пријатељима и партнерима, изграђен је спомен парк у кошутњаку. Симболично, посаћено је 16 садница уз помоћ пријатеља са Шумарског факултета који су дали идејно решење.

Прошло је 16 година, а пред нама је, симболично, 16. меморијални турнир у малом фудбалу „Играјмо за 16". И ове године читава Србија играће за 16. Више од 140 тимова из наше земље и из дијаспоре окупиће се, играће мали фудбал и дружиће се, чиме ће још једном, на прави начин одати почаст настрадалим радницима РТС-а, али и свим жртвама Нато бомбардовања.

Почетком фебруара одржан је жреб за први део турнира на којем ће играти 16 екипа које ће чинити искључиво радници РТС-а.

Сви мечеви играће се у спортском центру Вождовац на Бањици и у дворани Слодес. Од недеље, 15. фебруара почињу надметања, а титулу шампиона брани екипа Обезбеђења РТС-а која је у прошлогодишњем финалу победила екипу Теленора.

Промотер овогодишњег турнира биће некадашњи репрезентативац наше земље, голман Ивица Краљ.

У првом колу састају се:
Група А:
Информативни програм - ЕКГ (09,00)
ХД2 - Бебе возни парк (10,40)

Група Б:
Обезбеђење - Возни парк (09,50)
Сценска - Мастер (13,10)

Група Ц:
Радио Београд - Повратак отписаних (12,20)
ХД 1 - Расвета и меда (14,00)

Група Д:
Спортска - Музичка (11,30)
Ветерани - ХД 3 (14,50)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се