Читај ми!

Завршница такмичења за екипе РТС-а

Постоје они који су предодређени за велика дела. Постоје они који су недостатак свог талента надоместили напорним радом. Постоје они којима је колектив пречица за успех као и они који заслужену славу поклањају колективу. Постоје они који нестварна убеђења претварују у садашњост,али и они који не верују,већ знају да су најбољи. Постоје они који су срећу много задужили,насупрот онима којима је срећа споредна улога,а главна је сампоуздање. И наравно постоје они којима је есенција било каквог резултата љубав према игри уз поштовање саиграча и противника. Баш такви „играју и играће за 16“.

15. РТС-ов Меморијал у малом фудбалу улази у завршницу,бар што се тиче екипа из куће.

Полуфинални мечеви који су на програму у суботу 15-ог марта ускомешаће емоције актера.

Прво полуфинале је поновни сусрет Спортске редакције и екипе Обезбеђења која је на тој утакмици била боља резултатом 3 према 1. Иако су тада били аутсајдери,играчи Спортске су лако могли да откину бод једном од главних претендената за освајање РТС-овог турнира.

Од тог дуела састав Спортске редакције се много изменио што је велики број екипа негативно коментарисао. "Спортистима" су се прикључили Александар Мишић,Милош Станојевић и Стефан Ђурковић и сва тројца су синови запослених радника националне медијске куће. Према правилнику турнира нихово учешће је сасвим легитимно,а њихово присуство је донело овој екипи блиставе тренутке. Тријумф над актуелним шампионима Ветеранима и нерешен исход са Информативним програмом и то без примљеног гола улили су Спортској редакцији дух који ће се борити до краја.

Сада им предстоји нови тест у новим условима. Тим Обезбеђења је прошлогодишњи полуфиналста,а на овогодишњем издању једна је од најефикаснијих екипа са 13 постигнутих погодака.

Ево шта о овом полуфиналном мечу мисли Стефан Бендић,члан Спортске редакције.Био је на терену против Обезбеђења у првој фази турнира,после које се преселио на клупу и са тренером Душаном Албијанићем води и мотивише свој тим.

„Нећу да износим мишљења о очекивањима и уопште о екипи Обезбеђења. Знамо да су они јаки. Једино што мене брине смо ми и наш приступ.Да ли ћемо ми бити на нивоу као на претходим утакмицама,тј да ли ћемо бити довољно озбиљни као тада?Ако се на терену будемо понашали исто као у пређешњим мечевима не сумњам да можемо да дођемо до финала",истакао је Бендић.

Један од најболих стреалаца РТС-овог дела турнира члан је управо Обезбеђења. Никола Вукомировић постигао је пет голова,а први баш на утакмици против Спортске.

„Јесте,он је дефинитвно најбољи њихов појединац,али наша одбарана је компактна и сада толико снажна да може да га заустави",завршио је Стефан Бендић.

Један од тројице стрелаца за свој тим из те прве утакмице,Срђан Милосвљевић дао је свој коментар овог полуфинала.

„Надам се да ћу поново против Спортске дати гол",насмејано је започео Милосављевић.

„Биће то другачија утакмица од оне претходне.Тешко је победити истог ривала два пута.Мада сматрам да смо поново фаворити јер смо уигранији и млађи тим"закључио је Милосављевић,међутим погрешно је проценио старосну доб својих противника у полуфиналу.

Два просечно најмлађа састава у такмичењу сигурно ће пружити брзу и жустру игру у полуфиналу у коме за ветеране неће бити места.

Друго полуфинале биће први овогодишњи сусрет Радио Београда и Информативног програма.Оба табора су одиграла пипремне утакмице у Поско арени како би што спремније дочекале полуфинале.

Ко је фаворит уопште се не доводи у питање. Тим Информативног програма је до полуфинала забележио пет победа,један нерешен исход,уз гол разлику 15:0.Капитен Радио Београда,Владе Радичевић,свестан је да је његов тим далеко слабији,али да обилује мотивацијом.

„Да,заиста смо посебно мотивисани као екипа која је три пута освајала меморијални турнир „Играјмо за 16". Наш противник није примио гол и то нам улива наду да би баш ми могли да будемо први који ће им затрести мрежу. То што су они много јачи,не украћује нам право да се боримо. Играли смо 1:1 против Обезбеђења и тада смо докзали да и против фаворита можемо да извучемо позитиван резултат."

Стефан Ђумић због повреде неће моћи да помогне Радио Београду,а неко од кога се очекује да носи игру овог тима,свакако је талентовани Александар Радичевић.

Његов отац је и поред неколико изузетних појединаца у саставу Информативног програма издвојио једног човека.

„Највише се прибојавамо Владе Марковића који је наступао са мном за Радио Београд у Медија лиги.Брз је,одлично контролише лопту,способан је да постигне гол и у тешкој ситуацији,тако да ћемо се највише у одбрани посветити њему.Наравно ту су и Жикица и Обланда,главне полуге „Информатве" ",сматра Владе Радичевић.

Са друге стране управо је Влада Марковић дао свој поглед оба полуфинала и коментар на похвале противника.

„Велики смо фаворити у овом дуелу,нема шта. Потрудићемо се да ову улогу преточимо у резултат. Сматрам да ће полуфинале између Обезбеђења и Спортске бити далеко неизвесније. Желим да се захвалим Владу,што има тако лепо мишљење о мојој игри. Поручујем да ћу их осујетити у свакој намери намери да ме зауставе." уз осмех,неретко духовит Марковић.

Калкулације су прошлост,изједначеног исхода неће бити. Најбољи ће се следеће суботе,тачније 22. марта, борити за титулу шампиона РТС-а 2014-е године.

Полуфинала овог дела турнира су на програму у суботу,15-ог марта у Поско арени код Хиподрома.

Обезбеђење и Спортска наступају од 12 и 20,док ће Радио Београд и Информативни програм одмерити снаге сат времена касније.

Свим учесницима полуфинала,много среће у суботу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара