Читај ми!

Изненађења међу РТС екипама

Нова узбуђења на турниру "Играјмо за 16". Обезбеђење обезбедило прво место у групи, Спортска се "ишчупала". Полуфинала 15. марта.

Завеса се спустила на другу фазу РТС-овог дела турнира, којим је исписан неслућени сценарио. Епилог је неочекиван јер су се у полуфиналу нашле и неке екипе које се нису надале да ће стићи тако далеко. 

Одлучујће коло пред саму завршницу завршило се без промена на табелама група Е и Ф.

Обезбеђење обезбедило прво место у групи

Тим РК-ХД 2 је био фуриозан у првој фази и остварио је до сада најубедљивији тријумф од 7:0, али је у другој фази тотално посустао. Иако су до дуела са Обезбеђењем освојили само један бод, победа би их вероватно одвела у полуфинале. Али то се није догодило. Екипа Обезбеђења је забележила четврти тријумф на овогодишњем турниру и потврдила статус главног фаворита у групи Е. Један од најбољих играча овог састава, Никола Вукомировић матирао је одбрану РК-ХД 2, већ у шестом минуту. На 2:0 повисио је његов рођени брат Бане, који је непосредно пре постигнутог гола, из велике даљине погодио стативу.

Нада за РК-ХД 2 се повратила када је Дарко Живановић смањио предност Обезбеђења на 2:1. Тензија на утакмици је кулминирала да би ситуација судијама измакла контроли непосредно пре краја. Никола Вукомировић је потврдио победу Обезбеђења у 28. минуту, после чега су уследиле бурне реакције играча РК-ХД 2 због спорног момента пре гола. Овај сукоб са судијом Иваном Стаменковићем резултирао је црвеним картоном Стевановића. Ружан начин да прошлогодишњи полуфиналсти заврше 15. меморијал "Играјмо за 16".

Веома симпатична екипа Расвете појачана голманом Мирославом Медићем могла је да се избори за друго место у групи Е и за такав подвиг била им је неопходна победа против Радио Београда. Утакмица је била са мало правих прлика. На средини терена прилично жустро,са недовљно креативности на обе стране. Течног фудбала је било најмање па је резултат био последица такве игре. 0:0 је на крају одговарало Радио Београду јер су вишеструки освајачи овог меморијла са пет бодова изборили пласман у полуфинале.

Браво за Радио Београд, чији пут до оваквог успеха није био лак.

Спортска се "ишчупала"

Сусрету Информативног програма и Ветерана је још пре почетка друге фазе додељен наслов "финале пре финала".

Али још прошлог викенда фрапантно испадање актуелних шампиона умањило је статус овог дербија, јер Ветеранима победа ништа није значила док се "Информатива" борила за прво место у групи Ф. Међутим, ако се мотивација угасила, ривалство ових екипа и даље тиња. Мушка игра бацила је сенку на прво полувреме у коме је било много прекршаја,а ни један гол. Оштрина је достигла врхунац када су Сабовљев и Бишевац ушли у сукуоб због којег су обојица добили црвени картон. Информативни програм је више желео победу и зато је до ње и дошао. Било је 2:0, а у стрелце су се уписали Гавриловић и Јанковић. Момци ове екипе су заиста највише показали на овогодишњем турниру.

Забележили су и пети тријумф,постигли 15 голова,а да им се на шест утакмица још ниједном није затресла мрежа. У великом стилу улазе у полуфинале.

Још једно место остало је у полуфиналу РТС-овог дела турнира. За њега су у директном окршају конкурисала два тима: Спортска редакција и Сценска. И једни и други су прошлог викенда надиграли Ветеране. Сценска је претрпела убедљив пораз од "Информатве" те им је против "Спортиста" једини циљ био тријумф. И сјајно су кренули ка том циљу.

Дамир Буза био је најсналажљивији у казненом простору Спортске и донео својој екипи значајно вођство. Иако им је гол био потребан,играчи Спортске редакције нису "губили главу". Самоуверено су нападали па је награда стигла тек средином другог полувремена. Милош Станојевић је са веће удаљености изврсно погодио доњи десни угао голмана екипе Сценске, на коју се пренео притисак морања.

Али "Спортисти" су живнули после датог поготка и преко Ђурковића, два пута задрмали оквир гола противника.

Захваљујући одличној тактичкој игри у финишу, млади састав Спортске је успео да сачува 1:1 што је значило да се пласирао у полуфинале.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара