Старт групе Медији

После квалитетно одиграних утакмица у групи Пријатеља, у хали Слодес, и данас смо могли да уживамо у лепом фудбалском призору, али на Бањици. Одигране су утакмице 1. кола групе Медија, у оквиру 15. Меморијалног турнира у малом фудбалу, "Играјмо за 16"

У групи А прве су на терен истрчале екипе Арене Спорт и Дневног листа Спорт.

И поред голова Токановића у 13. и Ћирковића у 14. минуту, за екипу Арене Спорт, прво полувреме је углавном обележено организованом игром обе екипе, уз минималан број прекршаја. Упознајући игру противника, после кратке паузе, Арена је наставила истим темпом. Погоци Адемовића у 27. и Буњевчевића у последњим секундама игре, довели су Арену до убедљивог тријумфа од 4:0, а самим тим и до првог места у групи. Иако се нису уписали у листу стрелаца, за Арену су играли и овогодишњи промотер турнира и прослављени голман Ивица Краљ, као и Партизанов бивши ас, Миливоје Ћирковић.

Други меч у групи није одигран, пошто се екипа Скупштине Града Београда није појавила. Тим Танјуга је прва 3 бода на такмичењу уписао службеним резултатом од 3:0, међутим, нису отишли кући неознојени. За то су се побринули Ветерани РТС-а, судије и новинари турнира "Играјмо за 16", сачинивши противничку екипу. Иако је све било непланирано, било је јако занимљиво видети како и судије умеју да погреше - али у игри. Пријатељски меч завршен је резултатом 2:2.

У групи Б, у првој утакмици снаге су одмерили прошлогодињи четвртфиналисти екипа РТВ Војводина и екипа телевизије Спорт клуб. У овом мечу смо заиста могли само да уживамо. Војвођани су приказали најквалитетнију игру на турниру до сада. Перфектним, изузетно организованим и брзим нападима, као сјајном одбраном и још лепшим головима, убедљиво су тријумфовали, са чак 7:1. Највеће заслуге су припале четвороструком стрелцу и играчу утакмице Жељку Миљанићу, затим Лазаревићу и Раичевићу. За екипу Спорт клуба гол је постигао Кузмановић у 23. минуту, али то ништа није променило. Коначни исход за Војвођане, представља један од убедљивијих тријумфа на овогодишњем меморијалу, а поред тога екипа РТВ Војводине истакла је најозбиљнију кандидатуру за лидерску позицију групе Б.

Други сусрет у групи Б такође је био изузетно занимљив. Екипе Рингијер Аксел Спрингера (Блиц) и Спорт Нетворка прво полувреме су завршиле нерешено, 1:1. Други део меча протекао је уз много прекршаја. Било је и те како неизвесно. Обе екипе су сваки напад користиле максимално и узвраћале истом мером. После још два гола за оба тима, до послење секунде није се могло наслутити ко ће бити победник. Међутим, Немања Мирковић је поготком у 30. минуту разрешио сваку дилему пославши лопту у оквир гола екипе Спорт Нетворка. На крају је ипак Блиц однео сва три бода, тријумфом од 4:3.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара