Читај ми!

Почела друга фаза такмичења

Почела је други фаза 15. Меморијалног турнира у малом фудбалу “Играјмо за 16” у којој се такмиче екипе Пријатељи, Партнери, Медији, Градови и Медији- Дијаспора. Првог дана снаге су одмериле екипе из групе Пријатеља РТС-а, укупно 12 тимова, подељених у 4 групе са по 3 екипе.

Сви тимови показали су озбиљан фудбал, виђено је много лепих потеза и голова, а све је то пратио у појединим утакмицама и јак темпо. Судијски пар Павле Томић и Миленко Чолић врхунски су обавили свој део посла.

Група А- Курјаци завршили такмичење

У групи А прве су такмичиле екипе Курјаци са Ушћа и Обезбеђење Народне Скупштине Републике Србије. У првом делу меча , већ у шестом минуту екипа Обезбеђења, голом Васиљевића повела је са 1:0, и са тим резултатом отишла на одмор. Упознајући тактику противника, у друго полувреме ушла је још спремнија. Захваљујући прецизности Николића у 16-том, Ђурића у 18-том и Пушића у 26-том минуту, Обезбеђење је себи већ осигурало победу, тако да гол Вучковића у 28 минуту није много помогао прошлогодишњим полуфиналистима. Курјацима са Ушћа поражени су са 4:1.

Већ у другом мечу у групи, екипи Обезбеђења супроставио се тим Аде Циганлије, који је неочекивано осигурао себи победу већ у првом полувремену. Захваљујући сјајној офанзиви свога тима, двоструки стрелац и играч утакмице, Владимир Полић головима у 10 и 15 минуту, тријумфовао је са коначних 2:0.

У првом делу трећег сусрета у групи, било је доста неизвесности. Два гола Јефтића и Ивановића за тим Курјака, а затим и два гола Полића и Преочанина за екипу са Аде. На полувремену 2:2. Међутим, после кратке паузе у наставку утакмице све је било јасно. После доста лепо организованих напада, и још 4 реализована гола, екипа Аде Циганлије убедљиво је тријумфовала са 6:2 и тиме обезбедила себи прво место у групи. Прошлогодишњи финалисти су нажалост отишли разочарани кући.

Група Б - Ракетна бригада у погону

У групи Б, прве су се састале екипа 250. Ракетна Бригада и ВМА Академац . „Ракеташи" су и поред жустре игре и доста прекршаја противника, већ у шестом минуту голом Дакића повели са 1:0. У другом полувреме ушли су још сигурнији. Уз сјајну асистенцију саиграча, Радован Балаћ постигао је за свој тим још два поготка у 17-ом и 24-ом минуту. Али, Предраг Марић узвраћа голом у 28-ом минуту и тиме мотивише „Докторе" да са голманом у нападу крену на све или ништа, међутим беузпешно. Супериорни Балаћ опет доказује свој таленат поготком у 29-ом, за коначних 4:1 за 250. Ракетну Бригаду.

У другом мечу у групи већ загрејани „Ракеташи", дочекали су тим Управе Саобраћајне Полиције. Као и у првом утакмици, Балаћ се поново у шестом минуту уписао у листу стрелаца. Видевши игру супарника, „Саобраћајци" су у старту кренули са жестоким нападима. Много прекршаја, два жута и један црвени картон , ништа нису променили. Коначни резултат ипак 1:0 у корист екипе 250. Ракетне Бригаде.

У трећој утакмици у групи, екипа Управе Саобраћајне Полиције и поред два гола Угреновића није успела да забележи победу и да се пласира даље. Екипа ВМА Академац је захваљујући троструком стрелцу Миленку Цимбаљевићу, али и голом Владе Маричића убедљиво тријумфовала над супарником, 4:2 за „Докторе".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара