Читај ми!

Ветерани изгубили после три године

Утакмице четвртог и петог кола 15. Меморијалног турнира „Играјмо за 16“ одигране су и ове недеље у спортском центру „Вождовац“ на Бањици. Као што се и очекивало, било је много узбуђења, пошто из кола у коло тензија само расте. Ко је сакупио више бодова? Ко ће проћу у наредну фазу? Екипе и селектори смишљају све сложеније стратегије за наредне мечеве, надајући се првој позицији у групи . После прве фазе, тимови који су прошли даље сврстани су у две нове групе, Е и Ф.

Већ у 4. колу почело је да се захуктава. У Групи Е на терен су прве изашле екипе ХД2 и Расвета и Меда. После рекордног броја голова на једном мечу (7) и ниједног пораза, екипа ХД2 није наставила са низом победа. На том путу препречила јој се јака одбрана Расвете и одличан чувар мреже Меда, који је уједно и проглашен играчем утакмице. Коначан резултат био је 1:1 , а голове су дали Роксандић за Расвету и Меду, као и Станковић за супарничку екипу.

У другом мечу групе Е састале су се екипе Обезбеђење и Радио Београд. Тим Обезбеђења, као и од самог старта турнира,  меч је започео жестоком офанзивом. Таква игра збунила је у старту противника, што је довело до тога да Срђан Праљак из екипе Радио Београда, у трећем минуту убаци лопту у своју мрежу. Међутим, упознајући тактику противника, тим Радио Београда је после кратке паузе у друго полувреме ушао спремнији. Уз више од десет прекршаја за обе екипе, Праљак је успео да оправда грешку из првог дела игре, и голом изједначи резултат. Екипа Обезбеђења није желела лако да се преда, чекајући да противник направи и шести прекршај, па им је судија у последњим секундама игре досудио пенал, који Никола Вукомировић није успео да искористи, јер је голман Виденовић одлично одреаговао. Тако да је коначни резултат ипак остао 1:1.

Сензационалан пораз ветерана

Екипа Ветерана је ко зна који пут била убеђена у свој тријумф и уз лагано загревање очекивала је свој нови "плен",који је изашао на терен без страха у очима. Играчи Спортске редакције у прелепој одевној комбинацији заузели су одважан и храбар став уз стару флоскулу "Срце на терен".

Од почетка су Ветерани нападали док се Спортска бранила и вребала шансу. А она је искоришћена неочекивано брзо. Најистуренији члан у дефанзивној формацији Спортске , Немања Матић искористио је несмотреност у одбрани Ветерана. Заломио је улево, инстинктивно реаговао и у паду гурнуо лопту испод голмана, Дуце Радића који се нашао на чак девет метара од своје мреже.

Овај тренутак био је велико изненађење јер актуелни шампиони не само да су све побеђивали већ нису ни примили гол у првој фази. Али погодак Спортске није променио слику меча.

Ветерани су насртали на гол још жустрије, али су "Спартанци",пардон "Спортисти", још гушће збили своје редове. Овај савршени бедем водили су фанатично са клупе тренер Душан Албијанић и играч Стефан Бендић, који због благе температуре није могао да помогне својим друговима на терену. Талић, Сабовљев, Бајчетић и Терзић,све асови Ветерана, упркос великом поседу лопте и броју додавања, одбијали су се о зид Спортске безброј пута и на крају нису успели да га пробију. Изгубили су први пут од 2011-е,а у фудбалу се ко зна који пут доказало да "Давид убија Голијата". Душан Албијанић,тренер Спортске редакције наместио је тактику као Жозе Морињо. Његова изјава после меча гласила је:"Највеће задовољство ми је што сам успео да донесем осмехе на лица својих играча."

Други меч у Групи Ф обележили су црвени картони и неспортска игра. Екипа Информативног програма, која је и један од фаворита РТС-овог дела турнира, у деветом минуту успела је да постигне два поготка, захваљујући Николићу и Марковићу који су убацили лопту у оквир гола екипе Сценске. Састав Сценске није то лепо поднео и грубом игром и супростављањем судијским одлукама за неколико минута заслужио чак два црвена картона, те остао у игри са играчем мање. Екипа Информативног програма је искористила ту предност и још једним голом Николића завршила меч са 3:0.

ПЕТО КОЛО ГРУПЕ Е

Радио Београд убедљив

Мечеви петог кола су се одмах надовезали на четврто коло. У Групи Е, Екипа Радио Београда освојила је још 3 бода, поразивши тим ХД2 са 3:0. Сва три гола постигнута су у првом полувремену, захваљујући двоструком стрелцу Александру Радичевићу, као и Стефану Думићу. У другом делу игре, поред неколико прекршаја оба тима, судије су два минута пред крај меча доделиле жути картон Браниславу Недељковићу, голману екипе ХД2, због грубе и и неспортске игре.

Екипа Обезбеђења која слови за главног фаворита у Групи Е није била задовољна нерешеним исходом из претходног меча. Три бода против тима Расвета и Меда био им је главни императив. Међутим, лоше је попочело по њих. После изврсних дриблинга Ивана Милошевића, Александру Вуличевићу није било тешко да затресе празну мрежу Обезбеђења. Расвета и Меда су повели и после ремија са РК-ХД 2 наговестили још један подвиг. Али је врло брзо Никола Вукомировић завршио лепу акцију и изједначио резултат. Само минут касније Обезбеђење је и повело. Иван Ранковић је погодио Медићев гол са идентичног места, одакле је непосредно пре тога лоптом снажно задрмао стативу. Популарни Меда је на голу поново био бравурозан, али је кикснуо на крају првог полувремена. Мићовић је искористио мали угао и одвео Обезбеђење на предах са предношћу од 3:1. До краја утакмице Вукомировић је постигао и други гол за убедљив тријумф екипе Обезбеђења,која ће у шестом колу имати прилику против РК-ХД 2 да запечати прво место у Групи Е.

Ветерани изгубили трон

Ветеранима као да шок против Спортске није био довољан. Доживели су изненађујући пораз и од дестковане Сценске. Да мука Ветерана буде још већа, екипа Сценске их је надиграла без измене, јер су Дудуковић и Панић добили црвене картоне на претходној утакмици.

Хладан туш "окупао" је Ветеране већ у петом минуту. Изненадна контра Сценске завршила се ауто-голом Николе Нешића. Актуелни шампиони су видели да им опстанак виси о концу и жестоко јуришали на гол, али је ривал био подједнако чврст као и Спортска. Сценска је у неколико наврата имала и среће. Лопта је избачена са гол линије у 12-ом минуту, а Сабовљев је са пола терена погодио пречку на крају првог дела. Бајчетић је ипак у 18. минуту изједначио, мада је крах Ветерана уследио врло брзо. Дамир Буза је поставио коначних 2:1 за Сценску и донео свом тиму прилику да се против Спортске у наредном колу бори за полуфинале.

Славни Ветерани који ће по лошем памтити овај 15-и меморијал "Играјмо за 16", изгубилу су шансу да одбране пехар намењен победнику турнира.Треба истаћи да су пружили руке играчима и Спортске и Сценске. Такође су изјавили да су победе њихових ривала изузетно заслужене.

И у сусрету са моћним Информативним програмом Спортска редакција је још једном приказала неустрашивост. Дуел који је могао да осветли извесног полуфиналсту завршен је без голова. То је уједно био и први меч на овогодишњем турниру где су мреже у потпуности мировале. Иницијатива је свакако припала играчима "Информативе",који као и Ветерани нису знали како да пронађу пут до гола Милоша Кривокапића.

Кључни моменат ове утакмице догодио се у 20-ом минуту. Из полуконтре, Спортска је имала идеалну прилику за гол. Међутим, голман Информативног програма је ван казненог простора стартовао са две ноге. Судије нису прекинуле утакмицу јер се лопта одбила до играча Спортске, што је схваћено као пуштање предности. Спортска је који секунд касније постигла гол,али су га судије ипак поништиле и свирале пређашни прекршај голмана. Заиста, срамотна одлука судијског тандема, на који су се жалиле многе екипе у ова два кола.

Подела бодова значила је да је Информатини програм са Спортском поделио и прво место у Групи Ф, пред одлучујуће мечеве.

Званичан извештај 4. и 5. кола можете погледати овде.

Фер-плеј табелу можете погледати овде.

Званичне резултате и табеле можете погледати овде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара