Читај ми!

Ускоро почиње такмичење за пријатеље и даме

Квалификације за екипе РТС-а на 15. Меморијалном турниру “Играјмо за 16” у малом фудбалу, и даље су у току. Ове недеље очекује нас 4. и 5. коло и све узбудљивије утакмице, пошто нам се ближи и наставак такмичења, у којем учествују и екипе из осталих категорија.

Поред тимова Радио-телевизије Србије који су сачињени искључиво од радника из пословних јединица Јавног сервиса, такмичење ће се одржати у још шест конкуренција, и то у категоријама пријатеља, медија, партнера, конкуренцији победника турнира у осам градова Србије. Као и у конкуренцији дијаспоре. Први пут ове године одиграће се и женски део турнира.

Протеклих година такмичење у оквиру тимова из дијаспоре, као и женских екипа, било је ревијалног типа, међутим, ове године њихово учешће биће такмичарског карактера.

У групи Пријатеља РТС-а, такмичиће се 12 екипа, подељених у 4 групе са по 3 екипе. Прве утакмице у овој групи, одиграће се 8. марта у СПЦ "Слодес" у Раковици. У тој категорији наступиће: Ветерани ФК Партизан, Ватрогасна бригада, ВМА Академац, ПС Палилула, 250. Ракетна Бригада, Обезбеђење Народне Скупштине Републике Србије, ПС Раковица, Комунална полиција, Курјаци са Ушћа, ЈП Ада Циганлија, Удружење фудбалских ветерана Београда и Управа саобраћајне полиције.

У групи Медија, такмичиће се 8 екипа, подељених у 2 групе са по 4 екипе. Прве утакмице у овој групи, одиграће се 9. марта у спортском центру "Вождовац" на Бањици. У категорији медија наступиће: РТВ Војводина, Арена Спорт, Спорт Клуб, Sport Network, Rinigier Axel Pringer, Танjуг и Скупштина града Београда.

У групи Партнера РТС-а, такмичиће се 8 екипа, подељених у 2 групе са по 4 екипе. Прве утакмице у овој групи, одиграће се 15. марта у PОSCО Арени. У тој категорији наступиће: Шумарски факултет, Златиборац, СЦ Врачар, СПЦ "Слодес", Теленор, Треф Спорт и Наја.

У групи Градови, ове године учествоваће осам екипа из градова Србије, подељених у 2 групе са по 4 екипе. Након квалификација по градовима, победнички тимови прве утакмице на турниру у Београду, одиграће 5. априла у СПЦ "Слодес". У тој категорији наступиће: Суботица, Зрењанин, Пожаревац, Јагодина, Ужице, Крагујевац, Бор и Ниш.

У групи Медији-Дијаспора, такмичиће се 4 екипе у оквиру једне групе. Прве утакмице у овој групи одиграће се 11. априла у PОSCО Арени. У тој категорији наступиће: РТВ Република Српска , РТВ Словенија, Србија 08 и Равна гора.

У женској конкуренцији такмичиће се 8 екипа, које ће бити подељене у 2 групе са по 4 екипе. То ће бити једно од најзанимљивијих дешавања на овогодињем турниру. Прве уткамице, жене ће одиграти 30. марта у POSCO Арени. У тој категорији наступиће: Радио 202, Радио Београд, РТС - Јутарњи програм, Комунална полиција, Војна академија, Спорт, Шумарски факултет и Студио Б.

На овогодишњем турниру "Играјмо за 16" учествоваће рекордан број екипа. Наступиће чак 139 тимова. На нивоу Београда учествоваће 66 екипа, што значи да ће бити одиграно 145 утакмица у главном граду.

У уторак, 4. марта 2014, у 12 часова, у холу зграде Радио-телевизије Србије у Таковској 10, биће одржан жреб парова другог дела турнира, а биће одређен и распоред утакмица у том делу такмичења на 15. Меморијалном турниру РТС-а "Играјмо за 16".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара