Читај ми!

Први утисци из Јагодине

Почеле су квалификационе утакмице на јубиларном, 15. меморијалном турниру РТС-а „Играјмо за 16“ који се одржава у знак сећања на наше колеге које су погинуле у НАТО бомбардовању зграде у Абердаревој. Први пут домаћин турнира је и Јагодина.

Спортски дух и доста голова обележили су почетак турнира . За финале у Београду конкурише 8 екипа. После првог кола издвојиле су се екипе јавног предузећа Стандард и Полицијске управе у Јагодини које су ову фазу квалификација прошле без изгубљене утакмице.

Саша Милосављевић из екипе Полицијске управе у Јагодини наглашава да та екипа има велике амбиције у овом такмичењу, али да су на турниру пре свега због дружења са осталим екипама на спортском терену и ван њега.

Новинар и водитељ на локалној телевизији Дејан Симић каже да му прија рекреација јер већину времена на радном месту проводи седећи. Нада се да ће турнир још дуго трајати.

Екипа дописништва РТС-а у Јагодини није се прославила у првом колу. Половичан резултат имале су и наше колеге из локалне медијске куће Нови пут, али су имали најатрактивнију екипу. У њиховом тиму су чак 3 девојке. За Македонку Драгану Костову , чланицу екипе „Новог пута", игра са мушкарцима је изазов и доказивање да и девојке знају подједнако добро да играју фудбал.

Суорганизатор квалификационог турнира у Јагодини је Јагодински спортски савез, а такмичење је помогла и судијска организација. Горан Јевремовић испред судијске организације напомиње да утакмице одликује фер и спортска борба и добри потези појединаца. Он сматра да  се већ сада издвојило неколико екипа које озбиљно конкуришу за наступ у финалним утакмицама у Београду.

Меморијални Турнир „Играјмо за 16" већ одавно није само спортска већ и хумана манифестација. Ћупријском породилишту организатори турнира поклонили су прошле године ЦТГ апарат за праћење рада бебиног срца непосредно пре и за време порођеја. Апарат ради беспрекорно.

Начелница гинекологије болнице у Ћуприји Др Маша Марић каже да је ЦТГ апарат стално у употреби и да је донација заиста дошла на право место, јер када пуно тога од опреме у породилишту недостаје, свака помоћ је добро дошла.

Турнир „Играјмо за 16" одржава се у 8 српских градова. Биће одиграно око 240 утакмица што га чини једним од најмасовнијих спортских турнира у земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара