Читај ми!

Сећање и хуманост

Организатори меморијалног турнира РТС-а у малом фудбалу "Играјмо за 16" поклонили су породилишту у Ћуприји савремени ЦТГ апарат за праћење рада бебиног срца. На тај начин спојена је хуманост и сећање на 16 трагично страдалих радника РТС-а у НАТО бомбардовању.

У знак сећања на 16 трагично страдалих радника РТС-а у НАТО бомбардовању организатори меморијалног турнира РТС-а у малом фудбалу "Играјмо за 16" поклонили су породилишту у Ћуприји савремени ЦТГ апарат за праћење рада бебиног срца непосредно пре и за време порођаја.

"Дивно је чути откуцаје бебиног срца, а затим сазнати да је све у реду", каже Маја Стајић, трудница из околине Ћуприје која је прва прегледана на новом ЦТГ апарату.

Драгана Милосављевић, главна сестра у породилишту каже да ћупријско породилише има два стара ЦТГ апарата који су се често кварили.

"Нови апарат може да се користи и за близаначку трудноћу. У сваком случају медицинско особље породилишта и пацијенти са новим апаратом сада осећају већу сигурност", каже она.

Уручујући вредан поклон Чланови организационог одбора меморијалног турнира "Играјмо за 16" обећали су нове донације за, како кажу, нови живот.

Мирослав Медић, члан Организационог одбора турнира нада се да ће нови апарат допринети да буде више беба и да порасте наталитет у Србији.

Начелник Гинекологије ћупријске болнице Др Љубомир Недељковић захвалио се организаторима турнира и РТС-у на вредном поклону, уз констатацију да је велика ствар да су иницијатори те хумане акције уптраво породице трагично настрадалих радника РТС-а.

Иначе у ћупријском породилишту годишње се роди око 500 беба. Пре и у току порођаја уради се више хиљада прегледа на ЦТГ апаратима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво