Премијера Меморијала „Играјмо за 16“ у шест градова

Први пут у досадашњој историји Меморијалног турнира „Играјмо за 16" мали фудбал у знак сећања на 16 погинулих радника РТС-а током НАТО бомбардовања 1999. године играле су и бројне екипе широм Србије.

Предлог Организационог одбора Меморијала „Играјмо за 16" да се такмичење прошири и на остале градове, са великим одобравањем и ентузијазмом прихваћен је ове године у Нишу, Крагујевцу, Пожаревцу,. Бору, Ужицу и Зрењанину, а многи су овом приликом се сећали и жртава у својим градовима настрадалих током бомбардовања Србије 1999. године.

Шест градова: Ниш, Крагујевац, Пожаревац, Бор, Ужице и Зрењанин заједно са колегама из редакција дописништава РТС-а у спортским центрима прикључио се Меморијалном турниру, а протеклог викенда одигране су квалификационе утакмице и одлучени учесници полуфинала.

У Нишу је играло шест екипа. Победник је РТС Ниш. У Ужицу је играло укупно шест екипа. Победник Полицијска управа Ужице. У Крагујевцу су играле четири екипе. Победник је екипа РТС Крагујевац. У Пожаревцу су играле четири екипе. Победник је екипа Грамада. У Бору је играло осам екипа. Победник је РТБ КОП Кривељ

Победник меморијалног турнира РТС у Зрењанину је екипа Дописништва РТС, која је за ову прилику била појачана играчима из Техничке школе. Они су у финалу савладали екипу Полицијске управе Зрењанин са 4:1. У утакмици за треће место Јавна установа Спортски објекти је победила Градску управу Зрењанин са 3:1.

У полуфиналним утакмицама Дописништво РТС је победило Спортске објекте са 2:0, док је Полицијска управа била боља од Градске управе Зрењанин резултатом 3:1.

Пехар победницима је уручила Златана Анкић, бивша шампионка Европе у каратеу.

Најбољи стрелац на турниру су били Борислав Глигић из победничке екипе и Жељко Лукић из Полицијске управе са по три постигнута гола. Најстарији играч је био Никола Божовић, новинар РТС.

Било је занимљивог фудбала и голова за препричавање, а играч екипе Спортски објекти Јово Шијаковић је на турниру играо бос.

Победници екипа у групи Градови предстојећег викенда ће у Београду играти полуфинале и финале Меморијала у сали „Спорт Еко" где су одржана такмичења и за све остале групе овогодишњег турнира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво