Стипендије за децу погинулих радника РТС-а

Председница немачке фондације "Каселер Фриденсфорум" Бригит Малзахн посетила РТС и упознала децу и супруге наших погинулих колега у бомбардовању 1999. године.

Од 1999. године, Фондација "Каселер Фриденсфорум" из Немачке стипендира децу погинулих радника РТС-а. Председница Форума Бригит Малзахн дошла је у Београд, како би сутра присуствовала конференцији посвећеној бомбардовању Србије.

Бригит Малзахн посетила је нашу кућу и, после вишегодишње сарадње, упознала децу и супруге наших погинулих колега.

У бомбардовању РТС-а пре 13 година, седморо деце остало је без очева. Нека од њих их и не памте. Одрастање без једног родитеља свих ових година - није било лако.

"Имам сестру Бојану која је сада одрасла има сина и веома сам захвална на помоћи која нам значи и значиће, поготово мени, јер планирам да студирам. Захвална сам госпођи Бригит и веома ми је драго да сам је упознала", каже Милица Јоксимовић.

Сарадња са форумом симболично је названа - Седам мостова, због седморо деце. Организација која им помаже била је против бомбардовања Србије, због чега је протестовала на улицама Немачке.

"Рат 1999. био је страшан. Страшно је што су страдали људи, што је бомбардована земља и бацане касетне бомбе. Не би смеле да се дешавају такве ствари. Драго ми је што смо се упознали са члановима породица", рекла је председница Фондације Бригит Малзахн.

У заједничкој шетњи деца наших колега и њихови добротвори положили су цвеће и запалили свеће испред споменика "Зашто" у Ташмајданском парку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара