Читај ми!

"Делфини" смирили "кенгуре"

Србија - Аустралија 11:8 (2:3, 2:4, 2:1, 5:0). Актуелни европски шампиони прописно су се поиграли са нервима навијача и против неугодних "кенгура" буквално су од понора стигли до славља. "Делфини" су великим преокретом у последњој четвртини дошли до победе и изборили полуфинале, у коме ће се састати са Италијом.

Ватерполо репрезентација Србије победила је данас Аустралију са 11:8 (2:3, 2:4, 2:1, 5:0) и, теже него што се очекивало, успела да се пласирала у полуфинале на Олимпијским играма у Лондону.

Најефикаснији у екипи Србије био је Филип Филиповић са три гола, док су по два гола постигли Живко Гоцић и Андрија Прлаиновић. За Аустралију по два гола постигли су Ричи Кембел и Џејми Бедсвот.

Србија је са два Гоцићева гола добро почела меч и деловало је да ће одиграти још једну рутинску утакмицу. Ватерполисти Аустралије су, међутим, узвратили и са три гола, које су постигли Томас Волан, Џејми Бедсворт и Рис Хауден, преокренули резултат. У тој деоници српски ватерполисти су четири пута у нападу имали играча више, али су то успели да искористе само једном. Главни проблем српских ватерполиста из прве четвртине - слаба реализација са играчем више, наставио се и у другој деоници.

Аустралија је постигла четврти гол преко Тима Клеланда, а врло брзо Бидсворт је повисио на 5:2. Филип Филиповић успео је да смањи на 3:5, а то је био први гол за српску репрезентацију после више од пет минута игра. Ричи Кембел убрзо је поново вратио три гола предности за Аустралију. Филиповић, који је у тој деоници био једини расположени српски репрезентативац, поново је успео да смањи на 4:6, али је Кембел поново био сигуран и после само неколико минута вратио три гола предности Аустралији, која је другу четвртину добила са 4:2.

У трећој четвртини селектор Дејан Удовичић направио је измену голмана, тако да је уместо Слободана Сора на гол стао Гојко Пијетловић. То се показало као добар потез. У тој деоници повела је Србија голом Вање Удовичића, али је узвратио Били Милер. Нешто касније Андрија Прлаиновић постигао је први гол на утакмици и смањио резултат на 6:8. То је била и прва деоница коју је Србија добила од почетка утакмице, резултатом 2:1.

Четврта четвртина била је одлучујућа и у њој су српски ватерполисти показали шампионску игру. Почело голом Душка Пијетловића, а нешто касније Андрија Прлаиновић својим другим голом на мечу успео је да изједначи резултат. Српска репрезентација је у тој четвртини много боље играла одбрану него у претходном делу меча.

Србија је успела да поведе трећим голом Филиповића, први пут после почетног вођства у првој четвртини. Снажна одбрана одразила се и на већи број искључења, тако да је капитен Вања Удовичић због три искључења завршио утакмицу.

Победу је потврдио Милан Алексић голом из даљине и донео Србији недостижну предност од 10:8. Исти играч одлично је одиграо одбрану у следећем нападу Аустралије, тако да је Србија успела да сачува предност.

Милан Алексић потрудио се да отклони све недоумице и голом на минут и 20 секунди до краја донео три гола предности Србији. Српски ватерполисти су, укупно гледано, на свом ниво у одиграли само последње две четвртине, али то је овога пута било довољно да укупним резултатом 11:8 обезбеде полуфинале на ОИ у Лондону.

Србија: Соро, Шапоњић, Гоцић 2, Удовичић 1, Мандић, Д.Пијетловић 1, Никић, Алексић 1, Рађен, Филиповић 3, Прлаиновић 2, Митровић 1, Г.Пијетловић.
Аустралија: Денерли, Кембел 2, Клиленд 1, Котерил, Јангер, Бедсворт 2, Роуч, Мекгрегор, Волен 1, Вудс, Хауден 1, Милер 1, Кларк.

Репрезентација Србије састаће се у полуфиналу олимпијског турнира у Лондону са селекцијом Италије која је савладала браниоца титуле Мађарску са 11:9 (2:2, 3:2, 3:1, 3:4). Голове су постигли Прескути, Фелуго и Фиљоли по три, Перез и Ђорђети за Италију, а Мадараш три, Денеш Варга и Кашаш по два, Бирош и Данијел Варга за Мађарску.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара