Мамини синови

Мајкл Фелпс је најбољи пливач свих времена, а Рајан Лохте је његов легитимни наследник. Амерички двојац је и у Лондону наставио да ниже медаље, а све време су их у стопу пратиле и подржавале њихове мајке. Деби Фелпс и Ике Лохте, свака на свој начин, постале су праве звезде, како у домовини тако и у остатку света.

Амерички пливачи Мајкл Фелпс и Рајан Лохте потврдили су на Олимпијским играма у Лондону да су најбољи на свету. Велику улогу у њиховим успесима имају њихове мајке, исте оне које их прате и бодре где год да пливају.

Камере у лондонском Акватик центру последњих дана често су "ловиле" Деби Фелпс и Ике Лохте како, уз много емоција, преживљавају сваки тренутак током Мајклових и Рајанових трка.

Госпођа Фелпс се, додуше, већ навикла на такве ситуације пошто је њен син доминирао и на претходним Играма у Пекингу.

"Тада сам схватила да ме људи препознају на аеродромима, у возу, чак и деца на улици", казала је Фелпсова мајка америчким медијима.

За разлику од ње, Ике Лохте до ових Игара није била позната широј јавности, а онда је њен син у Лондону освојио две златне медаље.

"Стално сам нервозна и зато се трудим да ме камере не улове. Покушавам да се сакријем", рекла је она.

Деби Фелпс објаснила је да је пливање одувек било присутно у њеној породици.

"Понекад сам мислила да уопште и немам други избор", навела је она.

Лохтеови родитељи Ике и њен бивши муж Стив су дуги низ година тренирали младе пливаче, а њихов син је већ са 10 година показао да је велики таленат.

Рајан, према тврдњама мајке, своје медаље са сениорских такмичења поклања младим пливачима које сретне на митинзима широм САД.

"Веома сам поносна на њега због тога", истакла је она.

Деби Фелпс је, после развода од супруга Фреда, сама подигла и васпитала Мајкла и његове две сестре.

"Немам никакав конкретан савет за самохране мајке. Ја сам само подржавала своју породицу, трудила сам се да будем јака. Не дозволите деци да вам са одмах измигоље из руку", поручила је госпођа Фелпс.

Њен син ће у суботу на Играма у Лондону пливати финалну трку штафета на 4x100 мешовито, што ће му бити последња трка у каријери.

"Ово је било једно дивно путовање за целу породицу", рекла је Деби Фелпс, чији син је рекордер Олимпијских игара са 21 медаљом, од којих су 17 златне.

Она је додала да је Мајклу потребно време да се одмори, а после да одлучи шта ће радити у животу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво