Читај ми!

Светски дизајнери креирали униформе Олимпијаца

Униформе које су национални тимови носили на церемонији отварања овогодишњих Олимпијских игара креирали су неки од најпознатијих светских дизајнера, међу којима Армани, Прада, Ралф Лорен, Стела Макартни.

Многи из модне индустрије већ кажу да Олимпијада у Лондону има највише стила, а међу најлепше обученим спортистима били су Италијани, чије су униформе дизајнирали Армани и Прада.

Стела Макартни и Адидас креирали су спортску одећу британских олимпијаца у тиркизним и морнаричким нијансама плаве боје, коју гледаоци међутим нису могли да виде јер су на церемонији отварања носили бело-златне тренерке.

Амерички спортисти били су у морнаричким блејзерима, белим панталонама или сукњама са береткама и плаво-црвено-белим марамама, које је креирао Ралф Лорен.

Униформу националних боја за Јамајчане дизајнирала је Седела Марли, ћерка легендарног музичара Боба Марлија.  Модна кућа Ермес била је задужена за Французе, а за олимпијски тим Сан Марина Салваторе Ферагамо.

Немачки олимпијци су били запажени по томе што њихове униформе нису биле националних боја него розе и јарко плаве боје, док су Чеси носили светло плаве кишне чизме "велингтон" и беле шортсеве.

Шпанцима се није баш допала црвено-златна униформа њихових спортиста, коју је дизајнирала руска компанија за спортску одећу Боско.

На свечаној церемонији отварања Олимпијаде прилику да покажу свој модни укус имале су и супруге многих светских званичника, међу којима америчка прва дама Мишел Обама, војвоткиња од Кембриџа Кејт Мидлтон, као и супруга британског премијера Саманта Камерон, чију је хаљину осмислила дизајнерка српског порекла Роксанда Илинчић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара