Читај ми!

Познати на отварању Игара

Барак Обама, Анђелина Џоли и Бред Пит, Дмитриј Медведев, Дејвид Бекам, краљевска породица, ово су само неке од познатих личности из света забаве, политике и спорта који ће присуствовати отварању Олимпијских игара у Лондону. Очекује се да на отварању прикаже сцена у којој Мери Попинс уништава злог лорда Валдемора из филма Хари Потер.

Стотине светски познатих личности, укључујући 120 светских лидера, присуствоваће у петак отварању Олимпијских игара у Лондону, а међу гостима биће и Анђелина Џоли, Мишел Обама и краљ Свазиленда.

Очекује се да ће рекордан број шефова држава и влада гледати 27 милиона фунти (42 милиона долара) вредну музичко-плесно-пиротехничку екстраваганцу у престоници Британије.

Немачка канцеларка Ангела Меркел и јапански премијер Јошихико Нода биће неки од лидера који ће гледати овај шоу у режији Денија Бојла и на коме се очекују и живе овце и хирурзи-плесачи из Националне службе за јавно здравље.

Британска краљица Елизабета друга званично ће отворити Игре на церемонији чији је садржај тајна, али где се очекује и сцена у којој филмска дадиља Мери Попинс уништава Хари Потеровог противника, лорда Волдеморта.

Прва дама САД Мишел Обама предводиће америчку делегацију, а за сада се не очекује присуство њеног супруга Барака Обаме. Његов противник у предизборној трци Мит Ромни појавиће се на отварању.

Британски принц Вилијам и његова супруга Кетрин, који су удахнули нови живот британској краљевској породици, седеће на отварању у друштву европског племства, укључујући и принца Алберта од Монака, преноси Франс прес.

Руску делегацију предводиће премијер Дмитри Медведев, а председник Владимир Путин можда ће свратити како би за своју душу погледао такмичења у џудоу, где има црни појас.

Британска фудбалска легенда Дејвид Бекам требало би да се појави на церемонији иако се неће такмичити за Британију, што је изазвало велики гнев јавности.

Организатори очекују око 120 шефова држава и влада, што је знатно више у односу на 80 колико их је било у Пекингу 2008. Светски званичници биће потом угошћени и у Бакингемској палати.

Највише пажње привлаче ипак забаве познатих које ће се одржавати током Игара, укључујући и гала вече у Музеју Викторије и Алберта у част боксерске легенде Мухамеда Алија.

Холивудски суперпар Анђелина Џоли и Бред Пит помоћи ће у организацији ове вечери, где ће се средства прикупљати за хуманитарну организацију "Спортом до мира". На вечери ће се појавити и глумица Кетрин Зита Џонс, аутомобилиста Луис Хамилтон, украјински боксери, браћа Кличко. Храна ће, ако је судити према писању таблоида, бити типично британска - риба и кромпирићи.

Произвођач сатова "Омега" такође ће организовати серију "тајних" журки током Игара, а медју гостима биће аустралијска глумица и заштитно лице "Омеге" Никол Кидман и пливач Мајкл Фелпс.

Играма, пак, неће присуствовати Башар Ал Асад из Сирије - иако ће се сиријски тим надметати на Олимпијади, Роберт Мугабе из Зимбабвеа и Александар Лукашенко из Белорусије.

Под знаком питања је и посета иранског председника Махмуда Ахмадинеџада будући да је рекао да верује да Британија има "проблем" са њим.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије