Леброн - краљ и у Лондону

Краљ Џејмс је најбоље плаћени спортиста који ће се такмичити на Олимпијским играма у Лондону. Иза њега Федерер и Коби Брајант. Новак Ђоковић на осмом месту.

Најбоље плаћен спортиста на Олимпијским играма које за девет дана почињу у Лондону биће Леброн Џејмс, чија годишња зарада износи 53 милиона долара - 13 од Мајамија и још 40 од спонзора, попут Најкија, Кока-коле и Мекдоналдса.

Одмах иза Леброна је Роџер Федерер који од спонзорских уговора добија годишње 45 милиона долара, уз "тричавих" 7,7 милиона које је зарадио на турнирима.

Још један кошаркаш међу милионерима на Олимписјким играма је Коби Брајант, кога Лејкерси годишње плаћају 20,3 милиона долара, док разлику до 52,3 милиона "намирују" спонзори.

На четвртом је Рафа Надал са 33,2 милиона долара, Марија Шарапова у Лондон долази са годишњом зарадом од 27,9 милиона, док Кевин Дурант зарађује два милиона мање.

Следи Кармело Ентони са 22,9 милиона годишње и Новак Ђоковић са 20,6 милиона долара.

Најбржи човек на планети Усаин Болт је на деветом месту са 20,3 милиона, и то 300.000 које заради на такмичењима и још 20 милиона од спонзора.

На десетом месту је кинеска тенисерка Ли На са зарадом од 18,4 милиона долара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара