Шпанци први полуфиналисти

Шпанија је, као што је очекивано, прва изборила пласман у полуфинале Европског првенства. "Фурија" је у четвртфиналу убедљиво савладала Словенију резултатом 86:64. "Змајчеки", које је водио Божа Маљковић само у првом полувремену били достојан ривал. Јунак меча Наваро са 26 поена.

Актуелни шампион Европе Шпанија прва је обезбедила пласман у полуфинале континенталног Шампионата. У четвртфиналном мечу "фурија" је била боља од Словеније резултатом 86:64, по четвртинама 16:23, 19:8, 36:14, 15:19.

"Змајчеки", које је предводио српски стручњак Божа Маљковић, само у првом полувремену могли су да парирају моћном противнику. Захваљујући снажној одбрани Словенци су већим делом првог полувремена имали предност.

Ипак, "змајчеки" су пропустили прилику да направе осетнију разлику и да се одлепе. До полувремена Шпанци подижу игру, пре свега захваљујући сјајном Навару, и стижу противника. На одмор "фурија" одлази са четири поена предности.

Изгледа да се Словенци нису ни вратили са паузе у полувремену. Већ у трећој четвртини, изузетном игром у нападу и чврстом одбраном, Шпанци ломе утакмицу у своју корист и наговештавају нову високу победу.

Одбрана Словенаца није имала решења за Навара и Гасола, док су у нападу Лорбек и другови тешко налазили пут ка кошу. У трећој четвртини "змајчеки" су примили чак 33 поена, док су дали само 14.

У последњих десет минута Шпанци су рутински привели меч крају. Имали су изабраници Боже Маљковића једну серију од 7:0, али ни у једном тренутку нису озбиљније угрозили предност Шпанаца. На крају коначан резултат гласио је 86:64.

Код Шпанаца изузетну партију пружио је Наваро који је постигао 29 поена, док је сјајан био и Пау Гасол са 19 поена и шест скокова. Калдерон и Ибака су постигли по девет кошева.

У пораженом тиму Драгић је постигао 14 кошева, Бегић десет, а оба играча су имала и по пет скокова.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара