"Азури" прете

Играчи домаћег првенства, појачани са три НБА кошаркаша, Бањанијем, Галинаром и Белинелијем, требало би да буду довољни Италијанима да се надају борби за једну од медаља. На Европском првенству у Литванији "азури" су први противник Србије.

Једно време били су кошаркашка велесила, али онда су се утопили у просек. Још од бронзане медаље освојене 2003. године "азури" не могу да се врате у европски врх.

Кошаркашке легенде попут Грегора Фућке, Карлтона Мајерса и Андрее Менегина одавно су се пензионисале, а на клупи нема ни Етореа Месине, са којим се Италија вратила у европски и светски врх.

Ту су сада неки нови клинци који су спремни да Италији врате статус кошаркашке велесиле. "Азури" се надају да би Европско првенство у Италији било право место где би уследио њихов велики повратак.

Ова репрезентација је сјајно темпирала форму за почетак континенталног Шампионата, а победом над Грчком у финалу Акрополис купа Италијани су најавили да ће бити екипа која ће се умешати у борбу за врх.

Костур екипе је из јаког домаћег првенства, док су на располагању селектору Пјаниђанију и три НБА играча: Барњани, Галинаро и Белинели.

Последњи који су отпали са списка су Лука Витали и Пепе Поета, тако да тим „азура" изгледа овако: Даниел Хекет, Андреа Ћинћиарини, Антонио Местанци; бекови: Марко Белинели, Марко Морденте; крила: Данило Галинари, Луиђи Датоме, Марко Карарето; крилни центри: Андреа Ренци, Стефано Манћинели; центри: Андреа Барњани и Марко Кузин.

Изабраници Симона Пианђианија стари су у просеку 26 година, што јасно ставља до знања да италијанска репрезентација представља идеалан спој младости и искуства.

Нешто тању центарску линију селектор Пианђини покушао је да појача крилним центрима, па је тако на списку остао 208 центиметара високи Ренци.

Италијански тим посебно је занимљив нашој репрезентацији, која први меч на шампионату игра управо против "азура".

Остали противници Италијана у групи Б су Немачка, Летонија, Француска и Израел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара