Читај ми!

"Фурија" брани трон

Шпанија са својим "дрим тимом" у којем се, између осталих, налазе браћа Гасол, Наваро, Рубио, Фернандез и остали, спремна је за одбрану титуле европског првака. Селектор Серђо Скариоло покушаће да на Европском првенству у Литванији настави доминацију "фурије" на старом континенту.

Иако многи мисле да је њихова владавина европском кошарком на заласку, Шпанија је један од највећих фаворита и на предстојећем Европском првенству. Актуелни шампиони старог континента у Литванију ће у најјачем саставу бранити титулу освојену пре две године у Пољској.

Карта на коју ће Шпанци играти је искуство, наравно поред сјајног квалитета кошаркаша ове екипе. Једини "клинац" у редовима "фурије" је нови члан NBA екипе Минесота Тимнервулфс Рики Рубио.

Ипак, тај играч дуже време муку мучи са повредом скочног зглоба, али очекује се да се ипак до почетка такмичења опорави. Нешто старији од Рубија је 22-годишње крило Валенсије Виктор Клевер, док су остали репрезентативци у зрелим играчким годинама.

Јасно је да ће главну реч у шпанској рерпезентацији водити тандем Пау Гасол - Хуан Наваро. Ова ударна игла Шпанаца најзаслужнија је за већину успеха репрезентацији у последњих неколико година.

Оно по чему се Шпанци издвајају од већине осталих тимова је сјајна клупа. Селектор Серђо Скариоло на располагању има NBA звезде попут браће Гасол, Рикија, Рубија и Рудија Фенандеза.

Остатак екипе игра у шпанском првенству, које је најјаче после NBA лиге, тако да је Скариоло имао слатке муке у састављању екипе.

Један од последњих играча који је отпао са списка репрезентативаца је крило мадридског Реала Карлос Суарез.

Последњу проверу пред почетак континенталног шампината Шпанија је имала против Аустралије коју је два пута поразила. Скариоло је тачно темпирао форму своје екипе од које се очекује да од старта Европског првенста крене са победама.

"Припреме су биле добре. Одмерили смо снаге са европским репрезентацијама, и осим две или три утакмице, то су били веома квалитетни ривали против којих смо тестирали нашу форму, и против којих смо добили већину утакмица", рекао је Скариоло.

Шпанци се налазе у групи А и играће против Пољске, Португала, Велике Британије, Литваније и Турске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије