Читај ми!

Бостон наставио победничку серију и на терену Индијане

Кошаркаши Бостона надиграли су тим Индијане са 114:111 на гостовању и повели са 3:0 у борби за финале НБА лиге. До славља су дошли после преокрета у самом финишу меча, а играч одлуке био је Џру Холидеј који је поенима из слободних бацања решио питање победника треће утакмице.

Домаћини су добо ушли у меч и водили већим делом меча све до саме завршнице па се учинило да ће искористити предност домаћег терена и прекинути победничку серију Бостона.

У једном делу меча су имали предност од чак 18 поена али је Бостон успео да је анулира и меч уведе у неизвесну завршницу у којој је играч одлуке био Џру Холидеј.

У самом финишу меча, на 39 секунди пре краја, бек Бостона је поенима уз фаул донео преокрет екипи Џоа Мазуле са 112:111, а онда је украо лопту и поенима са пенала решио питање победника треће утакмице.

Меч је завршио са 14 постигнутих поена уз 9 скокова и три асистенције и био кључни играч за наставак победничке серије Бостона.

Индијани није од велике помоћи било ни то што је Ендрју Нембхард остварио рекорд каријере убацивши 32 поена уз четири скока и девет асистенција. Одлично су га пратили Меконел са 23, а Сјакам и Тарнер са по 22 поена.

На другој страни у тиму Бостона Џејсон Тејтум је био најефикаснији играч меча са двоструким двоцифреним учинком од 36 постигнутих поена уз 10 скокова. Свој допринос су дали Џејлен Браун са 24 и Ал Крафорд са 23 поена, али је кључну улогу за победу имао Џру Холидеј.

Бостон је тако дошао до предности од 3:0 у победама и практично ће имати три шансе за убедљиву победу и пласман у финале, а већ за две вечери покушати да искористи прву меч лопту.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије