Читај ми!

Атаман: Пуни смо самопоуздања, желим да спречим Матеа да понови мој успех

Тренер кошаркаша Панатинаикоса Ергин Атаман рекао је пред финале Евролиге против Реала да је његова екипа пуна самопоуздања и додао да му је посебан мотив да спречи тренера Мадриђана да понови његов успех и две везане титуле првака Европе.

Турски тренер је на почетку сезоне преузео Панатинаикос и вратио га на Фајнал фор први пут после 2012. и у прво финале Евролиге после 2011.

"После годину паузе, у финалу ме поново чека Реал. Они су сјајна екипа, али ми смо сигурни у себе, пуни смо самопоуздања и биће то одлична утакмица. Свесни смо да добра одбрана доноси победе", рекао је Атаман на конференцији за медије.

Атаману ће ово бити четврто финале Евролиге, био је двоструки узастопни шампион 2021. и 2022. а пре две године је у финалу савладао баш Реал.

"Знам да мој колега Ћус Матео жели да освоји другу узастопну титулу. Последњи сам тренер који је везао две титуле у Евролиги, па ће ми то бити додатна мотивација да спречим колегу да понови мој успех", додао је Атаман.

Турчин ће четврти пут у каријери играти финале Евролиге, а иза себе има пет Фајнал форова.

"Као турском тренеру и спортисти, велики ми је понос што шести пут учествујем на Фајнал фору, а четврти пут играм у финалу. Знам да је много људи у Турској поносно на мој успех", закључио је Атаман.

Финале Евролиге игра се у недељу од 19 часова у Берлину.

понедељак, 17. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије