Дончић угасио Минесоту, Мавси се враћају кући са два брејка у џепу

Кошаркаши Даласа победили су на гостовању екипу Минесоте резултатом 109:108 и повели са 2:0 у финалној серији плеј-офа Западне конференције НБА лиге.

После две утакмице у Минесоти, кошаркаши Даласа се враћају у Тексас са две победе и шансом да већ у наредна два меча пред својим навијачима окончају финалну серију Западне конференције и обезбеде пласман у велико финале НБА лиге.

Други брејк Мавериксима донео је Лука Дончић тројком коју је, у свом стилу, погодио преко Рудија Гобера три секунде пре последњег звука сирене. "Промешао" је репрезентативац Словеније једног од најбољих дефанзиваца у лиги, направио препознатљив корак уназад и стекао довољно времена и простора да испали хитац преко Гоберове руке, која је остала кратка.

"Вуковима" су остале три секунде за последњи напад и нису га лоше организовали, али је шут за победу Наза Рида исцурео из обруча иако је до тада убацио чак седам тројки из осам покушаја.

Вероватно Лука Дончић не би ни био у прилици да постане јунак Мавса да претходно бек Минесоте Ентони Едвардс није направио кобну грешку - на 13 секунди до краја утакмице, док је на семафору писало 108:106 за домаће, бацио је лопту у аут и поклонио Даласу посед до краја утакмице.

Имају Тимбервулвси итекако за чиме да жале пошто су дуго водили и средином друге четвртине стекли великих 18 поена предности (55:37). Далас је до краја првог полувремена пришао на прихватљивих минус 12 (60:48) и наставио да смањује заостатак у другом делу игре, све до неизвесне завршнице у којој је имао на кога да се ослони.

Лука Дончић је био најефикаснији у победничком тиму. Меч је завршио са трипл-дабл учинком - 32 поена, 13 асистенција и 10 скокова. Иако је имао миран период у последњој деоници, није подбацио када је било најпотребније. Пратио га је Кајри Ирвинг са 20 поена, шест асистенција и четири ухваћене лопте. Гафорд је допринео тријумфу са 16, а Вашингтон са 10 поена.

Међу играчима Минесоте предњачио је Наз Рид са 23 поена, а пратио га је Ентони Едвардс са 21. Мајк Конли се зауставио на 18 поена, док је Руди Гобер уписао дабл-дабл учинак са 16 поена и 10 скокова. Поен мање постигао је Карл Ентони Таунс.

У финалу Источне конференције НБА лиге Бостон води са 2:0 против Индијане, која није успела да направи брејк пре повратка у Индијанаполис.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије