Кошаркашки клуб Дубаи и званично постао део АБА лиге

Кошаркашки клуб Дубаи и званично је постао део АБА лиге, саопштило је регионално такмичење.

"Према одлукама Скупштине АБА лиге, а после усвајања споразума од стране акционара, вишегодишњи уговор између КК Дубаи и АБА лиге је потписан. Стога су дефинисани сви кључни елементи будуће спортске и пословне сарадње, почев од учешћа КК Дубаи у АБА лиги од сезоне 2024/25", стоји на почетку саопштења АБА лиге.

"Интензивном и отвореном комуникацијом, уз стриктно поштовање свих интерних аката АБА лиге, договорени су сви детаљи веома амбициозног спортско-пословног пројекта. Ово је пројекат од којег све стране очекују велике користи, не само АБА лига, њени акционари и КК Дубаи, већ и кошарка уопште", закључује се у саопштењу.

"Придруживање Дубаија АБА породици је на много начина специфичан спортско-пословни подухват. Представља визију да су АБА лига клубови препознали као идеалну прилику за постизање два приоритетна циља. Прво, повећање квалитета такмичења, и друго, отварање врата новом тржишту, што ће убрзати напоре АБА лиге да постане лига која генерише профитабилније пословање у корист својих акционара", изјавио је Дубравко Кметовић, директор АБА лиге.

"Одушевљени смо што смо се придружили АБА лиги, региону познатом по неговању неких од најбољих светских кошаркашких талената. Са нестрпљењем очекујемо да будемо домаћини АБА лиге у Дубаију, где ће кошаркашки ентузијасти моћи да уживају у врхунском искуству. Од срца се захваљујем управи АБА лиге и клубовима на њиховој сарадњи и посвећености у довођењу лиге у мој родни град", рекао је Абдула Саид Ал Набудах, председник КК Дубаија.

АБА лига је на крају саопштила да ће више детаља о уласку Дубаија у АБА лигу бити откривено у уторак, 28 маја, на конференцији за медије у Београду.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије