Евролига: Шампион АБА лиге нема сигурно место у такмичењу

Директор Евролиге Паулијус Мотејунас изјавио је да Црвена звезда упркос освајању АБА лиге нема сигурно место у Евролиги, преноси Баскетњуз.

Звезда је у финалу АБА лиге победила екипу Партизана, али нема сигурно место у елитном европском такмичењу.

"Нема више шампиона. Није ситуација да победиш и уђеш у Евролигу. Место у домаћим лигама више није важно. Свако има шансу, а разговарамо са сваким. Клубови ће одлучити. Мој задатак је да изнесем критеријуме оцењивања како би клубови то видели и разумели. Нама је стало до Албе и Берлина, али они су један од пет. Коначну одлуку ће донети евролигашки клубови са сталним лиценцама", рекао је Литванац за кошаркашки портал Баскетњуз.

Мотејунас је прошле недеље рекао да ће четири од пет клубова добити позивницу за Евролигу, док ће један морати у Еврокуп. Међу њима су Црвена звезда, Партизан, Валенсија, Алба и Виртус.

Један од набројаних клубова ће следеће сезоне морати да игра у Еврокупу. Гарантована места у Евролиги имају власници А лиценце: Реал, Панатинаикос, Барселона, Олимпијакос, Асвел, Басконија, Бајерн, Жалгирис, Ефес, Олимпија Милано, Макаби и Фенербахче.

Листу од 14 сигурних учесника комплетирају Монако, захваљујући пласману у плеј-оф и Париз, као освајач Еврокупа.

Преостала четири места Евролига ће попунити почетком јула.

недеља, 16. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије