Читај ми!

Почиње сага о (не)игрању Јокића за Србију

Током јучерашњег дана пронела се вест да ће Никола Јокић наступати за Србију на Олимпијским играма. Селектор Светислав Пешић убрзо је демантовао неосновану информацију. Међутим, као по старој доброј навици, почело је лицитирање о Јокићевом наступу за национални тим.

Почиње сага о (не)игрању Јокића за Србију Почиње сага о (не)игрању Јокића за Србију

Никола Јокић ове године није у прилици да са Денвером брани трофеј у НБА лиги. Пораз Нагетса од Минесоте у полуфиналу Западне конференције подигао је ниво очекивања код љубитеља кошарке у Србији да ће Јокић бити део тима на Олимпијским играма у Паризу.

Јокићев непрецизан одговор на конференцији за медије после пораза од Минесоте на питање хоће ли наступати на Олимпијским играма, подгрејао је сумњу само ономе ко се никада ни у чему није такмичио и био поражен.

Разумљиво, после елиминације, Јокић није размишљао о наступу за Србију. Одмерен у одговорима и опхођењу с новинарима ас Денвера навео је да мора да размисли.

Јасно је да постоји велика жеља навијача да најбољи кошаркаш света буде део тима који ће се супротставити екипи Сједињених Америчких Држава у Паризу. Међутим, преурањене и исхитрене реакције "новинара" у жељи да се по сваку цену и што пре дође до ексклузивне информације неће натерати да пожуре ни Јокића, а ни искусног Светислава Пешића, већ додатно збуњују јавност и уносе немир оним љубитељима кошарке који у Јокићевим и уопште спортским победама виде и личне успехе.

Јокић се добрано није ни одморио од 91 утакмице у сезони, а ни стигао у родни Сомбор, али је званично отворена сезона лицитирања о томе хоће ли играти за Србију. Прва у низу била је "вест" кладионичарског портала са све узвичником на крају наслова да ће Јокић играти у Паризу. Ипак, селектор Пешић је демантовао ту "вест".

Имајући у виду искуство и начин рада селектора Пешића, нема сумње да није био у контакту са Јокићем и осталим играчима које планира да позове у репрезентацију. С друге стране, вероватно је да ће Пешић први знати Јокићеву и све остале одлуке кошаркаша. То ће уосталом и саопштити на некој од јунских конференција.

Окупљање репрезентације Србије у Старој Пазови још увек није прецизно дефинисано, очекује се крајем јуна, највероватније 24. или 25. До тада ће се сигурно знати ко од кошаркаша ће бити део тима за Олимпијске игре у Паризу.

Кошаркашки турнир у главном граду Француске на програму је од 27. јула до 10. августа. Србија ће прву утакмицу на турниру играти против "дрим тима", 28. јула у Лилу.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије