Читај ми!

Почиње плеј-оф кошаркашке Супер лиге – Партизан против Меге, Звезда дочекује ФМП

Почиње плеј-оф домаће КЛС Супер лиге Србије. Партизан у полуфиналу од 18.30 дочекује екипу Меге, док ће Звезда од 20.30 угостити тим ФМП-а.

Почиње плеј-оф кошаркашке Супер лиге – Партизан против Меге, Звезда дочекује ФМП Почиње плеј-оф кошаркашке Супер лиге – Партизан против Меге, Звезда дочекује ФМП

Мега, Партизан, и Црвена звезда директни су учесници полуфинала Супер лиге, док је ФМП једини тим који се кроз доигравање изборио за место у завршници шампионата Србије.

Тим из Железника је у осмини финала био бољи од Војводине са 2:0, да би у четвртфиналу истим резултатом надиграо чачански Борац који је претходно победио Спартак из Суботице, освајача АБА2 лиге и будућег члана регионалне елите.

Кошаркаши Црвене звезде су тријумфовали у осам од претходних десет издања домаћег шампионата. Партизан је шампион Србије последњи пут био 2014. године.

Тим Жељка Обрадовића бојкотовао је такмичење 2022. године, док је претходне сезоне управа црно-белих, како је клуб саопштио, касно послала пријаву.

Занимљиво је да су Звезда и ФМП одиграли највише финала у претходних неколико година - чак четири серије.

Други полуфинални дуели у понедељак

Други дуели полуфинала заказани су за понедељак, 27. мај од 18, односно 20 часова, док ће се потенцијалне мајсторице играти 30. маја у истим терминима.

Клубови у Супер лиги имају право на максимално четири странца по екипи, што највеће проблеме представља Звезди и Партизану.

Полуфинале, као и само финале, од 2021. године се игра на две добијене утакмице.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије