Одлука у последњи час - Звезда финале АБА лиге игра у "Пиониру"

Кошаркаши Црвена звезда играће утакмице финалне серије АБА лиге као домаћини у Дворани "Александар Николић", саопштио је београдски клуб.

Одлука у последњи час - Звезда финале АБА лиге игра у "Пиониру" Одлука у последњи час - Звезда финале АБА лиге игра у "Пиониру"

Црвена звезда и Партизан бориће се за титулу шампиона регионалне АБА лиге, а црвено-бели ће вечитог ривала у финалу дочекати у Дворани "Александар Николић".

Иако на званичном сајту АБА лиге од јутрос пише да је "Београдска арена" локација свих мечева финалне серије, Звезда је о својој одлуци да најважније утакмице сезоне игра у хали мањег капацитета обавестила власнике сезонских улазница путем мејла, а потом се огласила и на друштвеним мрежама.

"Одлука Клуба да утакмице финала организује у дворани у којој наш тим тренира током целе сезоне, а у којој је у континуитету од почетка плеј-офа регионалне лиге везана је за чињеницу да је Хала 'Александар Николић' прави домаћи терен за наш тим за који смо се упркос бројним препрекама изборили током лигашког дела сезоне, уз атмосферу са трибина која је већ годинама заиста увек била велики ветар у леђа генерацијама играча Црвене звезде", наведено је у саопштењу београдског клуба.

Због капацитета дворане, као и броја продатих сезонских карата, дневних карата неће бити у слободној продаји, а црвено-бели су најавили да ће организовати и постављање видео-бимова око некадашњег "Пионира".

"О свим детаљима уз врло прецизне информације и инструкције око уласка у дворану и распореда седења, Клуб ће се огласити током викенда", пише у саопштењу.

Звезда је пред почетак актуелне сезоне одлучила да пође стопама вечитог ривала и све утакмице као домаћин игра у "Београдској арени", али се у неколико наврата већ враћала у "Пионир" иако је, како из клуба тврде, продала преко 12.000 сезонских карата, док дворана на Палилули има далеко мањи капацитет.

Финална серија почиње у понедељак

Црвена звезда ће бити домаћин прве две утакмице финалне серије регионалне АБА лиге -  у понедељак у 20.30 и среду у 19.30.

У недељу од 21.00 час, Партизан ће бити домаћин трећег меча у "Београдској арени".

Уколико буде потребе за четвртом утакмицом, у њој ће поново Партизан бити домаћин 21. маја.

У евентуалној "мајсторици" 25. маја Звезда би имала предност домаћег терена, пошто је лигашки део такмичења завршила на првом месту на табели.

Партизан брани регионалну титулу

Црвено-бели су до финала стигли без пораза од Студентског центра и Меге у плеј-офу, док је екипа Жељка Обрадовића у четвртфиналу елиминисала Игокеу са 2:0, али је у полуфиналу морала да одигра три утакмице против подгоричке Будућности.

Шампион АБА лиге постаће клуб који први стигне до три победе. Титулу брани Партизан који је прошле године у финалној серији победио Црвену звезду резултатом 3:2.

Црно-бели су седам пута подизали пехар АБА лиге, док Звезда има једну титулу мање од вечитог ривала.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије