Читај ми!

Панатинаикос након доста муке савладао Макаби и вратио серију у Атину

Кошаркаши Панатинаикоса савладали су Макаби резултатом 95:88 у четвртом мечу четвртфиналне серије Евролиге.

Панатинаикос је на тај начин успео да врати брејк и избори мајсторицу која ће бити играна у Атини, након два меча у хали "Александар Николић" на којима је Макаби био домаћин.

Феноменална кошарка виђена је у првој четвртини која је одиграна у веома брзом ритму. Екипе су се константно смењивале у вођству, распоредивши одлично поене међу играчима.

Кендрик Нан је предовдио госте, показавши сав свој нападачки таленат, док је Дибартоломео био најефикаснији код домаћина.

Почетак друге четвртине донео је нешто чвршће одбране и мање поена. Обе екипе су се мучиле да дођу до поена, али су до краја првог полувремена ипак успеле да пронађу нападачки ритам. 

Нану су се придружили Слукас и Лесор, док је Макаби наставио са сјајном тимском игром која им је донела поен предности пред одлазак на одмор.

Велика борба настављена је током читаве треће четвртине. Екипе нису успевале да се неком већом серијом значајније одлепе све до завршнице трећег периода, када је Панатинаикос успео да дође до шест поена предности.

Међутим, Макаби је серијом од девет поена почетком последњег квартала у потпуности окренуо моментум на своју страну. Заиграо је израелски тим одличну одбрану и поенима из контре пре свега дошао до предности.

Играло се кош за кош све до саме завршнице када је Панатинаикос предвођеним сјајним Наном и искусним Слукасом успео да дође до победе и продужетка серије.

Најефикаснији играч победничке екипе био је Нан са 27 поена, док је Слукас додао 20, уз осам скокова и шест асистенција.

Макаби је предводио Лоренцо Браун са 17 поена.

Мајсторица се игра наредне недеље, а термин ће бити накнадно одређен.

петак, 17. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара