Читај ми!

Јокић и званично кандидат за МВП награду у НБА лиги

Никола Јокић из Денвер нагетса један је од тројице кошаркаша у НБА лиги који је званично номинован за престижну награду која се додељује најкориснијем кошаркашу у лигашком делу такмичења.

Поред Јокића, за титулу МВП-ја, односно најкориснијег играча НБА лиге кандидовани су и Лука Дончић из Далас маверикса и Шај Гилџес-Александер из Оклахоме.

Српски центар и ас Денвера је два пута до сада освајао реномирану титулу - 2021. и 2022. године. Дончић и Гилџес-Александер никада пре нису дошли до поменутог достигнућа.

Уколико Јокић трећи пут буде најкориснији играч основног дела НБА лиге постао би девети играч са три или више МВП признања. Српски кошаркаш би се придружио друштву великана: Кариму Абдулу Џабару (шест), Мајклу Џордану и Билу Раселу (пет), Вилту Чемберлену и Леброну Џејмсу (четири), Мозесу Мелону, Ларију Бирду и Меџику Џонсону (три).

Ово ће бити шеста година заредом да играч изван Сједињених Америчких Држава осваја МВП трофеј. Пре Јокића два пута заредом је Јанис Адетокумбо био најкориснији кошаркаш, а прошле године ласкавим признањем се окитио Џоел Ембид, играч камерунског порекла.

У категорији за најбољег тренера такмичиће се Марк Дејњо из Оклахоме, Крис Финч из Минесоте и Џамал Мозли из Орланда. Виктор Вембањама, Чет Холмгрен и Брендон Милер номиновани су у конкуренцији за "рукија", односно почетник године у НБА лиги. 

Бем Адебајо, Руди Гобер и Вембањама су одабрани у категорији за најбољег дефанзивног играча, а Малик Монк, Боби Портис и Наз Рид биће у конкуренцији "шестог" кошаркаша.

За најбољег играча под притиском кандидовани су Стеф Кари, Демар Дерозан и Шај Гилџес-Александер. Номинацију за играча који је највише напредовао добили су: Тајрес Макси, Алпрен Шенгун и Коби Вајт.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво