Читај ми!

Јак старт Јокића и Нагетса у плеј-офу, двоцифрени тријумф против Лејкерса

Кошаркаши Денвер нагетса савладали су Лос Анђелес лејкерсе 114:103 у првом мечу плеј-офа НБА лиге. Никола Јокић је уписао 32 поена, 12 скокова и седам асистенција.

Нагетси су сигурном игром отворили доигравање у "Бол арени".

Лејкерси су успели да се наметну и стваре предност, која је достигла двоцифрену дистанцу у другој деоници. Домаћин је имао спремну реакцију и брзо се стигло до егала. Тројка Леброна Џејмса на три секунде до краја полувремена оставила је госте у плусу после прва 24 минута.

Од треће деонце Денвер, потпуно преузима дуел. Одбрана је бриљирала са примљених 18 поена у том периоду, на датих 32 поена. Ту се створила довољна разлика за миран финиш.

Никола Јокић је био на врхунцу задатка са 32 поена, 12 скокова и седам асистенција, уз шут из игре 15/23. Џамал Мари је имао дабл-дабл учинак од 22 поена и 10 асистенција. Мајкл Портер Џуниор је стао на 19 поена, а Арон Гордон је остварио дабл-дабл са 12 поена и 11 скокова.

Ентони Дејвис је био најефикаснији код Лејкерса са 32 поена, уз 14 скокова, пет асистенција и четири асистенција. Џејмс је забележио 27 поена, осам асистенција и шес скокова.

По погледу на тимску статистику, види се драстична разлика у скоковима у нападу у корист Денвера (15-6) и изазваних 12 изгубљених лопти ривала на својим тек четири.

Други дуел је заказан за 23. април.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво