Читај ми!

Обрадовић и Сферопулос пред Суперлигу: Организатори мислили на све, такмичење ће бити неизвесно

Тренери кошаркаша Партизана и Црвене звезде, Жељко Обрадовић и Јанис Сферопулос присуствовали су конференцији за медије поводом почетка Суперлиге Србије која стартује у петак.

Сферпоулос је рекао да је за клуб са Малог Калемегдана ово такмичење веома важно.

"За мене лично, као странца, част је да будем део српске лиге. Одрастали смо и стасавали уз српску кошарку и кошарку у бившој Југославији и зато ми је велика част што ћу бити део ње. Ово је моја прва сезона у Србији и могу да кажем да је такмичење сјајно. Оно што сам видео и у Купу Радивоја Кораћа и у АБА лиги и АБА 2 лиги, је да су сви тимови јаки, играчи знају како да играју, а тренери су веома организовани на терену. Лига ће бити веома такмичарска, желим срећу свима и нека најбољи победи“, рекао је Сферопулос.

После две године паузе у Суперлиги Србије поново ће играти и Партизан.

"Систем такмичења је направљен на тај начин да се водило рачуна о свему. Није лако направити тачне датуме, јер прилично је компликовано. У овом тренурку много је тешко размишљати о Суперлиги Срије док играмо АБА лигу. Сама чињеница да ћемо играти полуфинале доводи до тога да се увек ради о истој ствари, мотивацији за оно што је испред тебе. Надам се да ћемо успети да мотивишемо играче“, рекао је тренер црно-белих Жељко Обрадовић.

Суперлига ће почети утакмицама ФМП – Војводина и Борац – Спартак, које су на програму у петак и суботу.

За титулу шампиона државе бориће се седам тимова, а осим поменутих екипа, које ће се кроз разигравање квалификовати за једно преостало место у плеј-офу, такмичиће се још Црвена звезда, Партизан и Мега.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво