Дуелом кошаркаша Борца и Спартака почиње Суперлига Србије

Дуелом Борца и суботичког Спартака у Чачку данас почиње кошаркашка Суперлига Србије.

Дуелом кошаркаша Борца и Спартака почиње Суперлига Србије Дуелом кошаркаша Борца и Спартака почиње Суперлига Србије

За титулу шампиона Србије у кошарци бориће се седам тимова. Црвена звезда, Партизан и Мега обезбедили су на основу резултата у регионалној АБА лиги директан пласман у полуфинале, док ће се Борац, Спартак, ФМП и Војводина у разигравању борити за једно преостало место.

Све утакмице у разигравању и плеј-офу играју се на две добијене утакмице.

Такмичење данас од 19.00 сати дуелом у Чачку отварају Борац и Спартак из Суботице, док ће у суботу од 18.00 у Железнику играти ФМП и новосадска Војводина.

Према систему такмичења, а на основу пласмана у АБА лиги, Црвена звезда у полуфиналу плеј-офа чека победника разигравања, док други полуфинални пар чине Партизан и Мега.

Што се тиче термина разигравања, утакмице полуфинала ће се играти у периоду од 19. априла до 6. маја, а финале разигравања од 10. до 24. маја.

Полуфиналне серије плеј-офа заказане су за период од 2. до 7. јуна, а финале Суперлиге биће на програму од 10. до 17. јуна.

Титулу шампиона Србије бране кошаркаши Црвене звезде, док се Партизан након две године вратио домаћем такмичењу. Откако је Србија самостална држава, црвено и црно-бели су по осам пута освајали кошаркашку Суперлигу.

Грујин: Систем такмичења изнуђен

Директор Кошаркашке лиге Србије Александар Грујин рекао је на конференцији за медије у четвртак да је систем овогодишњег такмичења изнуђен због жеље да српски клубови буду у прилици да освоје АБА лигу и тиме обезбеде место у Евролиги, али и да остали клубови кроз АБА2 лигу осигурају Србији шестог учесника у регионалном такмичењу.

"Трудили смо се да нађемо најбољи модел који би нашим клубовима дао простор да се добро припреме и остваре најбоље могуће резултате. Такође, водили смо рачуна и о репрезентацији која ће учествовати на Олимпијским играма. Овакав систем такмичења је само за ову сезону, а дубоко верујем да ћемо од сезоне 2025/2026. имати професионалну кошаркашку лигу Србије", истакао је Грујин.

Суперлига Србије, разигравање за полуфинале:

Петак:
Борац Чачак - Спартак Суботица 19.00

Субота:
ФМП - Војводина 18.00

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво