Читај ми!

Партизан у Лакташима има прву меч лопту за пласман у полуфинале АБА лиге

Кошаркаши Партизана играју вечерас од 18.00 часова против Игокее у Лакташима другу утакмицу четвртфиналне серије регионалне АБА лиге. Резултат и најважнија дешавања на терену можете пратити на нашем порталу.

Партизан у Лакташима има прву меч лопту за пласман у полуфинале АБА лиге Партизан у Лакташима има прву меч лопту за пласман у полуфинале АБА лиге

Након што је остао без пласмана у плеј-ин Евролиге, Партизан се у потпуности усредсредио на одбрану титуле шампиона АБА лиге.

Лигашки део такмичења црно-бели су завршили на другом месту на табели са скором 20-6, па им је противник у првој рунди плеј-офа седмопласирана Игокеа, која се докопала четвртфинала са половичних 13-13.

Прву утакмицу у Београду екипа Жељка Обрадовића рутински је решила у своју корист резултатом 94:85, па води са 1:0 у серији и вечерас у Лакташима има меч лопту за пласман у полуфинале регионалног такмичења, где победника већ чека Будућност из Подгорице, која је са два тријумфа завршила посао против Задра.

Тренер Партизана Жељко Обрадовић рекао је дан уочи меча да црно-бели у Лакташе долазе са амбицијом да заврше серију, али да је Игокеа показала да је у стању да игра на високом нивоу и да његови играчи само уз максимално поштовање домаћег тима и висок ниво концентрације могу до победе.

Игокеа је заиста одлично играла почетком сезоне, али није чекала крај АБА лиге да прода најбоље играче и носиоце игре, па су се расположиве снаге свеле на доста младих кошаркаша из Србије и Босне и Херцеговине, уз искусне Драгана Милосављевића, Марка Јошила, његовог имењака Јеремића и само једног Американца - Џекија Карамајкла.

Док је била у најјачем саставу, екипа из Лакташа је у седмом колу АБА лиге изненадила Партизан у Београду (91:89) и нанела му један од пораза који је црно-беле коштао првог места на табели. Тим Жељка Обрадовића реванширао се на гостовању у предграђу Бањалуке, где је у 20. рунди славио са немилосрдних 98:52.

Партизан брани прошлогодишњу титулу регионалног шампиона, а укупно седам пута је освајао АБА лигу, по чему му нема равног. Два полуфинала најзапаженији су резултати Игокее. У сезони 2012/2013. екипа из Републике Српске је као организатор завршног турнира изгубила управо од црно-белих, док је 2021. са 2:1 у полуфиналној серији поражена од Црвене звезде.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво