Читај ми!

Крај Евролиге за Ефес, Виртус на корак од плеј-офа

Кошаркаши Виртуса из Болоње победили су на гостовању Ефес резултатом 67:64 у утакмици плеј-ина Евролиге, па ће се у петак са Басконијом борити за пласман у четвртфинале.

Крај Евролиге за Ефес, Виртус на корак од плеј-офа Крај Евролиге за Ефес, Виртус на корак од плеј-офа

Виртус је не тако давно био други на табели Евролиге, али је прву фазу такмичења завршио са свега две победе у последњих десет кола, па је са десете позиције морао у плеј-ин и на тешко гостовање у Истанбул, на ноге захукталом Ефесу, који се у финишу сезоне вратио из мртвих и ушуњао у доигравање.

Дуел у којем поражени губи све, баш тако је и изгледао - тврдо и неизвесно, са мало поена, а много нервозе и напетости. Виртус је надокнадио заостатак из прве четвртине, а у одлучујућим моментима је био чвршћи у одбрани и паметнији у нападу, па ће се у петак за пласман у четвртфинале Евролиге борити са Басконијом, која је раније данас убедљиво изгубила од Макабија.

Како би се докопао плеј-ина, Ефес је добио 13 од последњих 14 утакмица, али је вечерас све бацио у бунар и завршио такмичење у европској кошаркашкој елити.

Није изгледало да ће епилог бити такав када је утакмица почела, пошто је Ефес много одлучније ушао у меч. Стекао је двоцифрену предност већ крајем првог квартала – 23:12.

Гости су се брзо консолидовали, направили серију 9:0 и пре него што је прва четвртина окончана пришли на два поена заостатка – 23:21.

Успео је тим из Болоње да изједначи чим је почео други период (23:23), након неколико минута је и повео, али то није дуго потрајало. Ефес је све до одласка на велики одмор чувао благу предност, па је након 20 минута кошарке на семафору писало 36:35.

Представник Италије је почетком другог полувремена накратко поново повео, али је и трећа четвртина била изузетно тврда и уједначена, а домаћи су само захваљујући грешкама кошаркаша из Болоње и офанзивним скоковима ушли у одлучујући квартал са плус два – 50:48.

Нешто лагоднијих пет поена предности Ефес је стекао почетком четвртог периода, али је Виртус експресно одговорио серијом 5:0 и изједначио тројком Пајоле.

Није се играло дуго, а улоге су потпуно промениле – црно-бели су заиграли чврсто у одбрани, натерали играче Ефеса на тешке шутеве, држали их неколико минута без коша и умакли на највећих и недостижних седам поена предности - 64:57.

Домаћи се нису предали, на минут и 15 секунди до краја успели су заостатак да сведу на три поена, али је Лундберг, не први пут ове сезоне, погодио изузетно важну тројку и запечатио победу свог тима.

Најефикаснији у екипи из Болоње био је Торнике Шенгелија са 13 постигнутих поена. По поен мање убацили су Абас и Лундберг, а на 11 се зауставио Белинели.

Ефес је имао расположене Вила Клајбурна и Шејна Ларкина. Први је допринео са 22, а други са 16 поена, али је изостала помоћ саиграча и тимска кошарка, о чему најбоље сведочи укупно осам асистенција екипе из Истанбула, наспрам Виртусове 21.

Плеј-ин Евролиге:

Уторак:
Макаби - Басконија 113:85
Ефес - Виртус 64:67

Петак:
Басконија - Виртус

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво