Читај ми!

Партизан јачи од НБА - посета црно-белих у Евролиги већа него рекорд "преко баре"

НБА лига је објавила званичне податке о посети мечева регуларне сезоне. Просечно је у арене долазило 18.322 гледалаца, што се сматра рекордом.

Истог дана кад је Евролига објавила да је кошаркашки клуб Партизан имао највећу посету у историји такмичења са просечно 19.916 гледалаца по утакмици су објављени и подаци о гледаности мечева НБА лиге.

Укупан број посетилаца у регуларној сезони која је завршена у недељу износио је 22.536.341 гледалаца, што се сматра другом узастопном сезоном у којој је НБА поставила тај рекорд.

Остали рекорди су 872 меча са распродатим трибинама, 71 посто распроданих утакмица и просечна посећеност од 18.322.

Претходне бројке су биле: 22.234.502 за укупну посећеност, 791 распродат меч, 63 посто распроданих утакмица и просечна посећеност од 18.077 гледалаца. То су били рекорди постављени у сезони 2022/23.

Део разлога за повећање посећености био је и НБА куп, турнир усред сезоне у новембру и децембру.  Просечна посећеност НБА дуела за те новембарске утакмице широм лиге била је 18.208 гледалаца.

Бостон, Кливленд, Далас, Денвер, Голден Стејт, Мајами, Минесота, Филаделфија, Финикс и Сакраменто су екипе са распродатом сваком утакмицом.

Поређења ради, Партизан је одиграо 34 меча у Евролиги, не успевши да се домогне плеј-ина.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво