Бостон мислима већ у плеј-офу, Детроит показао зашто је на дну табеле

Кошаркаши Њујорк никса победили су у гостима екипу Бостона резултатом 118:109 у НБА лиги, док су Чикаго булси били бољи од Детроита са 127:105.

Бостон је давно обезбедио прво место у Источној конференцији, мислима је већ у плеј-офу, па је могао себи да приушти безболан пораз од Њујорк никса који се боре за што бољу позицију на Истоку.

Након прилично изједначене прве (29:32), гости су другу четвртину добили са 37:19 и већ тада утабали пут ка тријумфу након којег им другопласирани Милвоки бежи само за једну победу.

Разлика је само расла и крајем треће деонице достигла највећих плус 31 (100:69), али су "келти" у последњих 12 минута успели заостатак да сведу на свега девет поена и упристоје пораз који је претио да постане права бламажа.

Најефикаснији играч утакмице био је Џејлен Брансон који је победи Никса допринео са 39 поена, док се међу играчима Бостона истакао Џејсон Тејтум са 18 поена.

Хрватски кошаркаш у дресу Никса Бојан Богдановић убацио је 14 поена и ухватио три лопте.

Рутинска победа Булса у Детроиту

Чикаго је убедљивом победом у Детроиту обезбедио девето место у плеј-ину Источне конференције. Било је 127:105 за Булсе.

Пистонси су већ дуго прежаљени и закуцани за дно табеле, а показали су против Чикага и зашто. Пружили су отпор само у првој деоници (30:32), а већ у другој је све пошло низбрдо за тим из града аутомобила.

Чикаго је и у другом полувремену наставио да увећава предност и у последњем кварталу умакао и на највећих плус 28.

Најефикаснији међу Булсима били су Демар Дерозан са 39 и Црногорац Никола Вучевић са 27 поена и 11 скокова. Код Детроита се истакао Џелен Дарен са 20 поена и 11 скокова.

Вориорси сустигли Сакраменто кингсе

Важне мечеве у директној борби за осму позицију на Западу одиграли су у гостима Голден Стејт и Сакраменто.

Вориорси су савладали Портланд резултатом 100:92, док су Кингси изгубили од Њу Орлеанса са 135:123, па два кола пре краја лигашког дела НБА сезоне имају једнак број победа и пораза.

Стеф Кари је са 22 поена, осам асистенција и седам скокова предводио "ратнике" у Орегону, док је међу Трејлблејзерсима најбољи био Диандре Ејтон који је забележио дабл-дабл учинак - 25 поена и 11 скокова.

Најзаслужнији за тријумф Пеликанса били су Зајон Вилијамсон и Си Џеј Маколум са по 31 постигнутим поеном, док је Диарон Фокс убацио 33 за Сакраменто.

НБА лига, резултати:

Бостон – Њујорк 109:118
Детроит – Чикаго 105:127
Јута – Хјустон 124:121
Портланд – Голден Стејт 92:100
Сакраменто – Њу Орлеанс 123:135

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво